Sunday, 27 October 2013

Lebih Baik

Assalamualaikum...

Sedar yang hidup ini setiap langkah takkan mungkin penuh dengan bunga-bunga bahagia, yang hanya buat kita tersenyum, tertawa sepanjang jalan...

Sedar yang hidup ini penuh dengan ujian...

Bila namanya ujian, orang fikir kita hanya akan menangis..impak dari ujian..

taklah...gembira pun ujian apa...ketawa?

Tapi di daerah ini...terdampar keseorangan kesan dari pilih jalan yang berbeza...

(refer to the road not taken (the poem: poem yang selalu ada kena mengena dengan pilihan antara dua persimpangan)

Tapi hasil dia lead to several kebaikan yang tak di sangka-sangka sebelum ni...

Di daerah ini...aku belajar banyak benda...

Banyak perkara yang nampak susah mula-mula, tapi ibarat setelah gelap datangnya cahaya...

Datang kat sini tak pernah buat aku menyesal...sebab...kerana di sinilah...aku bakal berpindah ke sana balik, seolah-olah pulang ke tempat asal. Ke tempat yang memang aku inginkan sebelum ni.


Sedar...yang kat mana-mana kaki ini berdiri dan memulakan langkah, ujian tetap takkan pernah berhenti...

Cuma doa aku...semoga setiap ujian bakal buat diri aku lebih baik. Lebih baik bukan hanya untuk diri sendiri tapi juga untuk orang lain. Demi Allah...Demi untuk mendapatkan redhanya...

Percayalah, walaupun bukan ini yang aku nak...tapi rasanya tetap manis. SubhanaAllah.






Monday, 7 October 2013

Adventure

Asslamualaikum...

Sungguh, xsangka...rupanya berhijrah cari rezeki kat sini buat hidup aku adventure sangat-sangat..duh..sungguh tak pernah terfikir...perasaan dia ibarat roller coaster...tapi alhamdulillah...setakat ni tak pernah rasa down...Allah kan ada..

Tapi ada satu perkara buat aku sedih sampai menangis, rindu dorang berdua...huhu..tapi alhamdulillah..perasaan dah kembali pulih...baiklah...teruskanlah berkojo...demi Allah swt...


CAYOK!!!