Friday, 27 September 2013

Salam Jumaat

Assalamualaikum....



Hope that all these beliefs in our anatomy. May Allah SWT bless us all. Amiin..








You are the ONE

Assalamualaikum...

Another soothing's song...


Julien Drolon ft Heliza Helmi - You Are The One









Ya Sudahlah

Assalamualaikum...

Lately sangat rasa terinspirasi dengan lagu-lagu positif. Antaranya yang ini...




Ya Sudahlah- Bondan Prakoso feat Fade To Black

Ketika mimpimu yang begitu indah
Tak pernah terwujud ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu
Dan tak pernah sampai ya sudahlah

Reff:
Apapun yang terjadi
Ku ‘kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih
Cause everythings gonna be ok

Satu dari sekian kemungkinan
Kau jatuh tanpa ada harapan
Saat itu raga kupersembahkan
Bersama jiwa cita-cita dan harapan

Kita sambung satu persatu sebab akibat
Tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
Menuntun ke arah mata angin bahagia
Kau dan aku tahu jalan selalu ada

Juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
Bagai deras ombak yang menabrak karang
Namun ku tahu ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
Hadapi bersamaku hingga akhir datang

Saat kau berharap keramahan cinta
Tak pernah kau dapat ya sudahlah yeah
Dengar ku bernyanyi lalalalala heyeyeyeyeyayaya
Dedum dedudedadedudidam semua ini belum beakhir

Back to Reff:
Satu ‘kan langkah langkah yang beriring
Genggam hati rangkul emosi
Genggamlah hatiku satukan langkah kita
Sama rasa tanpa pamrih
Ini cinta across the sea
Peluklah diriku terbang bersamaku
Melayang jauhh.. woo..woo.. yeeahhh.. (come fly with me, baby)

Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
Sosok ini yg menerima kelemahan hati
Yea.. aku cinta kau.. ini cinta kita
Cukup satu waktu yes untuk satu cinta
Satu cinta ini akan tuntun jalanku
Rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
Rebahkan rasamu untuk yg ditunggu
Bahagia hingga ujung waktu









Thursday, 26 September 2013

Everything is gonna be okeiii!!

Assalamualaikum...

Serious, tahun 2013 sehingga bulan ini bukanlah tahun yang sangat heaven buat aku...
Penuh dengan 1001 ujian
Tapi dalam celah-celah ujian itu sebenarnya tak aku nafi ada rahmat yang sangat besar..
Untuk pertama kali aku nampak dalam hidup ni macam mana setiap ujian itu ada penyelesaiannya
Just believe in Allah dan everything just settled like a MIRACLE...
But hey, apa-apa yang MIRACLE sudah tentulah dari Allah swt..nak percaya apa lagi selain dari yang SATU ini...

USAHA, DOA DAN TAWAKAL = everything is gonna be OKAY..believe in HIM...Percayalah..

Pernah aku ada problem ibarat masa tu aku tengah berdiri kat the edge of cliff. Serious. Hampir putus asa. Tapi bila ayah aku cakap just go and try to settle it. Walaupun masa tu aku rasa masa dah terlalu suntuk dan macam mustahil sangat-sangat nak setel. Tapi entah macam mana aku dapat kekuatan yang sangat luar biasa. Masa tu aku tak fikir langsung dah if masalah ni boleh setel atau tak sebab masa terlalu suntuk. Kalau aku tak setel kan ini, banyak hati akan kecewa. Tapi yang penting cuba. Setel tak setel belakang kira. Masa tu aku sangat pasrah.

Dalam hati dok pujuk. 'Its okay, Allah ada, Allah ada. Dia sayang ko, sebab tu ko di uji macam ni' Dan aku terus tenang.

Bila aku sampai kat tempat tu dan terangkan hal yang sebenar. AJAIB. Semua setel dalam sekelip mata. Bila keluar dari tempat tu, aku rasa macam di awang-awangan. Serious.. Aku tak tahu nak cakap macam mana. Rupanya apa yang terjadi tu bukan salah aku, rupanya salah sistem dorang. Maaflah aku tak boleh nak kongsi ceritanya, sebab too lazy untuk menaip panjang-panjang. Hoho. 

Sebenarnya banyak lagi keajaiban yang berlaku dalam hidup aku. Banyak ujian yang aku lalui sepanjang tahun 2013 ni kalau tengok macam susah sangat nak setel. Tapi bila kita percaya Allah ada di sisi, dia turunkan ujian ni sebab DIA tahu kita mampu. Walaupun kita fikir macam kita tak mampu. Tapi DIA lebih tahu kan! Akhirnya, masalah yang dihadapi itu setel just like a miracle yang tak pernah terfikir pun dan tak pernah termimpi pun sampai macam tu sekali.


Terlalu banyak sebenarnya RAHMAT ALLAH kat sekeliling kita. Janganlah hanya pandang kebahagiaan, atau kegembiraan yang besar baru kita nak kata inilah dia heaven aku. Cubalah pandang perkara-perkara kecil yang sebenarnya besar yang mungkin kita tak sedar. 

Contoh paling dekat:

Tangan
Mata
Kaki
Selera makan/minum
Mulut
Angin
Udara
Matahari
Sejuk 
Panas
Anak-anak
Ibubapa
Kawan-kawan

etc

Anda senaraikanlah sendiri. Tak terkira banyaknya..

May ALLAH SWT bless all of you yang visit this blog...Thank U =)




















Tuesday, 24 September 2013

Patah Seribu

Assalamualaikum...

Kata Yaya...
Patah tumbuh hilang berganti...

katanya ada dua makna patut ada dalam kata-kata ni

pertama

walau sahabat yang sekarang akan pergi
pasti akan terganti dengan yang baru

kedua

tapi yang baru pasti takkan sama dengan yang lama
takkan boleh ditukar ganti

Oh..terharu

patah seribu hatiku...lalala..ceh, tetiba je nak nyanyi..







Thursday, 12 September 2013

Kawan

Assalamualaikum...

Belum berpisah tapi sudah rasa rindu..

Haish...

Macam mana agaknya kalau sorang ke selatan dua orang lagi ke barat nanti..

Pernah bincang pasal hal ni dengan dorang

Kalau dah macam tu nanti macam mana la? Bila lagi nak jumpa..

So, one of us said that,...papehal mesti contact each other, by hook or by crook..

Mesti kena jumpa..

Macam bercinta pulak rasa tapi bukan lessi ok, sory sket..

Don't know how...

Dorang datang tanpa dirancang oleh diri but sudah tentu Allah yang merancang segala-galanya..

Just want to say..


You are my pelangi babes..
Coloured my world


Semoga Allah merahmati kalian semua..

Feeling thankful