Thursday, 28 March 2013

Interview

Assalamualaikum...

Dapat interview kat K.L..ku di shah alam, dan sudah buntu macam mana aku nak pergi sana..huuu...tapi rasa macam ketaq-ketaq nak pergi interview ni, hehe..takpelah ku cari jalan..INSYAALLAH ada jalannya..

Oh, yee..jom dengar islam agamaku di IKIM sekarang. Sekarang noh..=D






Tuesday, 19 March 2013

HIMNAE~~

Assalamualaikum.....


~himnae~



Himnae from the korean word means--cheer up!!!

Walau apapun ujian yang melanda. Allah swt tak pernah beri ujian yang sia-sia. Bersangka baik padaNYA. Dan cheer up. Allah swt menguji hamba-hambaNYA kerana DIA sedang menunjukkan jalan untuk bahagia. Bahagia itu bukanlah dicapai pada penghujung destinasi, tetapi semasa proses kita mencari bahagia. Itulah bahagia. Tak percaya? Cuba pandang sekeliling kita. =)






Monday, 18 March 2013

Cup cakes


Assalamualaikum....

First time lukis guna MS EXCEL..sangat fun. Sebab semua bentuk sudah tersedia, just kena kreatif je. Huhu, anyway...buruknya cupcakes ku...huaa..tapi bolehlah kut...hoho...



Sunday, 17 March 2013

Nothing..

Assalamualaikum...


Ada satu masa...
Tak mampu nak fikir apa-apa...
Entah kenapa...
Kemana menghilang diri yang dulu...
Saat semua yang dilakukan terasa teruja dan bersemangat...
Tapi setelah bermula...bagaikan ada saja yang tak kena...

Mungkinkah kerana diri mula terasa jauh dariNYA..?







Tuesday, 12 March 2013

La tahzan



Assalamualaikum...

Don't be sad. Allah is always with us!!











Sunday, 10 March 2013

5th Anniversary Mini GA

Assalamualaikum....

Tahniah for the 5th anniversary blogger Pink Ummi... Ada mini GA.. saje join di kala kebosanan dan sebelum broadband ku membuat mogok...jom-jom...=)



click banner untuk join









Segmen: RM5 - Blog Paly

Assalamualaikum...

jeng,jeng...nampaknya tersangat rajin la pulak aku nak join segmen sejak dua menjak ni. Hehe, papepun anggap sajalah sebagai tanda perkenalan dan sokongan sesama blogger...=)..


nak join sila click banner 



=D







Saturday, 9 March 2013

Nikmat - nikmat tuhan yang mana hendak kamu dustakan?


Assalamualaikum











Kecewa

Assalamualaikum...

Lately,
aku..
sangat
sangat
sangat
kecewa
dengan
dunia
ini..

People
why?
why?
why
we
must
fight?

Bukankah Islam itu bersaudara?
Tak inginkah kita menjadi jiran dan melihat each other to have smile and blessing from ALLAH SWT in...

HEAVEN?

apabila waktu itu sampai?


Dunia adalah ujian, kesenangan itu ujian, apatah lagi kesusahan..



Islam itu sebenarnya sangat-sangat indah. Wake up!