Tuesday, 26 February 2013

Good leader, are u?


Assalamualaikum....










Teringat seorang lecturer yang mengajar subjek project management. Dia cakap, a good leader takkan lead pekerja dia dengan cara scientific but humanistic. Scientific lebih kepada kerahan tenaga sebab nak hasilkan product dengan cepat dan berkualiti. So, macam-macam cara bad leader akan buat untuk pastikan pekerja dapat hasilkan productivity dengan cepat, contohnya beri amaran keras dengan cara herdikan seperti di atas, kalau lambat buat kerja, datang lambat kerja, you are fired. Atau apa-apa amaran yang boleh membuatkan pekerja-pekerja terasa periuk nasi mereka mula terancam dan mulalah mereka buat kerja dengan cepat, mula datang awal. Okay, ada sisi baik jugak kat situ, tapi bila difikirkan balik, akan timbul ketidak ikhlasan dalam bekerja untuk syarikat, dan pekerja-pekerja akan mula mencari alternatif lain, contohnya, berhenti kerja dan cari kerja lain, atau mulalah terjadi apa-apa konspirasi di dalam syarikat, nak menggelapkan duit syarikat or apa-apa benda negatif lah. Di sebabkan mereka mula tidak tahan dengan cara ketua mereka mengendalikan perasaan dan kebajikan pekerja.



Tetapi humanistic adalah dengan cara encourage their staff untuk bersemangat buat kerja tanpa perlu mengherdik, memaki hamun atau apa sahaja yang boleh down kan semangat staff. Kalau pekerja datang lambat, a good leader akan adakan meeting dengan pekerja tu secara privacy or grouping kalau a group of staff tu bermasalah, so a good leader akan tanya apa masalah mereka, kenapa datang lambat, kenapa productivity kerja menurun, atau tidak meningkat langsung. Apa masalah yang mereka hadapi sebenarnya sehingga memberi effect kepada syarikat? Dan mungkin a good leader boleh cadangkan apa-apa alternatif yang boleh membantu pekerja mereka. Contohnya, kalau tak nak bagi lambat datang kerja, sediakan hostel, Kalau tak nak pekerja malas buat kerja yang mungkin disebabkan gaji ciput, tambahlah gaji or apa-apa elaun, Kalau tak nak pekerja asyik fikir buat kerja dan menghabiskan suku atau setengah abad umur bekerja untuk syarikat, sediakan pakej pelancongan atau bonus. Why not? Pekerja adalah aset syarikat. Malah, selepas itu mungkin pekerja lagi bersemangat nak buat kerja.


To be truth, aku pernah tengok sebuah company ni, company kecil. Bila pekerja ramai, memang productivity company ni sangat melonjak naik. Bos company siap nak belanja melancong lagi. Tapi di sebabkan seorang buat perangai, tiba-tiba ter effect kat semua pekerja dan no more planning nak makan angin, Okay, mungkin bagus sebab nak bagi pengajaran kat pekerja-pekerja yang lain. Tapi makin lama cara pengendalian hati pekerja. YA, HATI PEKERJA semakin BERKURANG. Makin banyak benda yang tak kena, dan pernah ada pekerja yang buat silap dan prestasi kerja dia pun memang teruk, terus di berhentikan serta-merta kat situ jugak dan di beri gaji. Okay, lagi. Still bagus sebab nak pekerja-pekerja lain dapat pengajaran dan tingkatkan ketekunan. Kemudian adalah beberapa pekerja yang di kondem dengan lantang, so makin lama makin berkurang pekerja di company tu. Selepas itu, timbullah masalah gaji yang sememangnya rendah sejak dari dulu lagi dan tinggallah hanya beberapa staff yang boleh di kira dengan jari, dan produktiviti pun berkurang.

Hemm, tapi selepas beberapa bulan company ni meningkat dengan jayanya sekali lagi. Kisahnya, haha ini kisah tentang jatuh bangkit semula. Yang ini aku cerita lain kali. Heh.

Okay, bai...

Oh, ya. Are u a good leader? Sekurang-kurang leader kepada orang di sekeliling kamu. =)!














1 comment:

  1. I try to be a good leader in my house as I am a housewife...try to be the best...InsyaAllah..

    ReplyDelete