Tuesday, 14 August 2012

Sem baru

Assalamualaikum...

See...aku memang suka menulis...baru lepas satu post, aku post lagi...tapi takdelah best pun. Saja nak mengeksesaiskan jari jemari yang halus lagi tak berapa nak mulus..

Sem baru...wuhuuu...
Belum lagi...
Apa yang eksaited sangat pasal sem baru ni, sebab sem baru ni adalah semester yang terakhir untuk aku.
Setelah almost 2 year, then tiba lah masanya...
Kemasukan semester baru InsyaAllah lepas raya ni. 
Rasa macam cepat je masa berlalu. Jumpa ramai kawan yang best. Tak kurang jugak dengan konflik-konflik yang melanda...What should I do? Hmmm...Hope that everything gonna be okay..

For that conflict, I'm SO SORRY...
Sebab aku tak mampu nak jaga hati semua orang..
Bila dah tak mampu nak memaniskan muka, bila hati sendiri jugak terhiris, bila kita cuba untuk jaga hati orang tapi orang tak nak fikir apa pulak yang kita rasa...

Kadang-kadang kerana terlalu ego. Hati sendiri mula rasa...dear, this is too much. I may love you. But you may not understand this. So, you may get hurt with my words...I'm sorry. Dulu aku pernah cakap. Aku sedih tengok korang-korang semua ada konflik sesama sendiri. Sebab aku sayang korang. Tapi yelah, aku kena terima hakikat tak semua yang kita harap tu akan perfectly happy till the end. So, aku tak leh nak ubah orang atau cakap, pleaseeee...dont be like that...aku sayang korang sangat-sangat. Sebab, aku pun tak mampu bila diri sendiri terkonflik sama. Hohoho...

Cara yang paling praktikal. Say sorry. Senyum. Walaupun tu bukan salah kita sepenuhnya. Okay, fine salah aku sebab terlalu laser. Walaupun benda tu betul. Hoho..Then, kalau dia tak nak terima. What should I do more? hmmm...terpulanglah.

Tapi aku rasa everything dah okay sekarang ni, since kitorang texting and bertanya khabar. Walaupun sekadar tanya result exam hari tu macam mana? And dia balas okay. Cuma tak tahulah macam mana next sem kan. Tapi salah ke aku lantang bersuara begitu? Aku ada perasaan jugak? Betul tak? betul tak?

Okay, off record <-----tetiba.

The truth is...semua di atas adalah luahan hati yang aku nak cakap dalam blog ni right away after I was realllly mad at that time..
Sekarang ni, aku just doakan. Semoga kita semua bahagia. Walaupun takdek kebahagian yang perfect till the end. Tapi konflik harus mengajar kita menjadi lebih matang pada masa depan. Dan bahagia yang sekejap takkan menjadi sia-sia. Yang penting jangan hanya kerana konflik yang kecil membutakan mata dengan kebaikan, kebahagian, kegembiraan yang pernah ada. Ingat tau korang, kita pernah gembira bersama, okay. Konflik tu jangan buat mata hati kita buta menilai...

Dan aku nak buat confession...

Aku still sayang korang, sangat-sangat!!!!

Good Luck for next semester...











1 comment:

  1. besa la..dlm pshabatan pon ada gaduh2 jga.. :)

    tp kalo yg lbh tu mmg nak mntak mkn pnmpar la..ati shbt kna jga..(emo) haha

    anyway, best of luck for ur new sem.. ^^

    ReplyDelete