Tuesday, 26 June 2012

Final exam is coming!!!!

Assalamualaikum...

Fuh, baru je selesai viva for subject measurement petang tadi. Dua group bersila dalam bilik pensyarah yang agak sempit sampai duduk pun terhimpit-himpit. Arghh...sanggup je asalkan dapat habiskan viva tu secepat yang mungkin. Lagipun kitaorang belum sempat study pun lagi untuk exam, sibuk dengan assigment je. Tapi Alhamdulillah petang tadi berakhir sudah, fuhhh...hmmm...sepatutnya no reason lah kan cakap tak study lagi. Dalam kelas kan dah belajar. Tapi tu lah. Nak harap ingat belajar yang dalam kelas tak sangat la kan. Last sekali nak dekat exam baru lah pulun giler-giler. Well, last minutes works always works, and it was used to very works on me walaupun terpaksa lari ke sana sini semata-mata nak menghafal.

Sekarang ni tengah study untuk subjek building services pulak. Bila buat sketches ni kurang la mengantuk. Tapi bila time nak membaca ayat-ayat fakta dalam buku, mulalah banyak setan nya. Mengantuk lah. Tetiba nak pergi stalk fb orang lah <------ =P. Nak download lagulah. Hishh...sangat tidak fokus lah aku ni. Nak off laptop pulak rasa macam tak best lau study tak dengar lagu or jari-jari tiba-tiba tak boleh tekan keyboard...cheeseee, alasan je aku ni.

Tips-tips belajar last minit di sebabkan hari khamis ni dah start paper pertama pulak memang tak ah kan. Tade tips pun aku guna. Tips yang aku fikir effective berdasarkan pengalaman-pengalaman sebelum ni pun tade sangat. Tapi yang aku pasti buat soalan past year paper...INSYAALLAH,...nanti dapatlah jawab kalau selalu buat latihan.

PRACTICE MAKES PERFECT GUYS!!!

Macam lah aku rajin sangat nak buat tips study last minit kan? Mata dan kepala dah bisik-bisik suruh tido. Haiippp!!! SHADAP U! At least kasi aku tulis sampai habis dulu sebelum suruh aku tidur. Bhaha, tade motip. Bab nak mengupdate blog rajin benau. Bab nak study rasa nak setado je. Adeh. Mungkin penangan aku tidur lepas subuh pagi tadi kot. Dah la hari ni aku rasa dah jadi macam orang mabuk sebab tak cukup tidur.

Untuk musim-musim EURO final exam ni. Pulun jangan tak pulun. Tapi kenalah jaga kesihatan kan. Jangan excited sangat nak setado study sampai tak tidur. Tu bukan setakat menyeksa diri. Tu namanya nak membunuh saraf-saraf dalam otak <------suka-suka hati aku je.....=P




GOOD NITE. MY BED IS SO BAD...CALLING ME NON STOP, BUT I DESERVE IT BECAUSE I JUST SLEEP FOR 3 HOURS LAST NITE AND NOW I'M SOOOOO..SLEEPY.

This AVRIL LAVINGNE'S SONG ALREADY DODOI AKU SUH TIDO WALAUPUN AKU RASA LAGU DIA ROCK JE. FALLING TO PIECES














3 comments:

  1. good luck untuk final exam.

    jangan jadi macam three lions lak.

    ReplyDelete
  2. bese r tu.. macam aku dulu.. bile dah mlas nak studi.. mule r tibe2 rase nak kemas umah dulu, nak basuh baju dulu.. janji tak studi

    ReplyDelete