Saturday, 5 May 2012

Hidup macam roller coaster!! =P

Assalamualaikum....

Today is erm...tengok jam dah pukul 1.38 am,oh, so hari ni hari sabtu lah ye? hoho..tapi jumaat is yesterday? erm..hum hum, okeh! Apakah yang aku nak cakap ni sebenarnya? As usual, takdek benda penting pun. Just kehidupan yang macam roller coaster. Kejap naik kejap turun. Dan untuk entry yang sebelum ni Terima Kasih banyak-banyak for all your wishes dan Alhamdulillah everything went well. Not so perfect either perfect but it is already perfect to me. Haha...

Masa hantar interim thesis hari rabu pagi, supervisor check kejap dan ada something aku tertinggal. Puan supervisor bagi aku tambah balik apa yang tertinggal. So dia tanya bila boleh hantar? Erm aku mintak hantar petang sebab petang tu aku ada kelas perancis, so aku nak hantar lepas kelas perancis lah,So, (berapa banyak so daa) aku pun tambah la apa yang patut di tambah tapi hakikatnya penambahan aku tu membuatkan aku rasa nak print semua balik. 

Di sebabkan aku tokey printing services,hewhew aku pikir no hal lah. Tiktok tiktok jam dah nak dekat pukul 2, aku pikir takpelah masuk lambat lah sket kelas perancis, lepas dah siap repair dengan senang hati aku tinggalkan printer dengan tanggung tapi tak jawabnya sebab dia printer dia pandai tanggung je dia tak pandai jawab <-------- =P. 

Dan aku pergi toilet. Ambik wudhuk. Nak solat zohor. Balik je bilik aku tengok hancus kerja aku...check2, rupa2nya dakwat dah habis. Solat dulu. Then bukak printer masukkan dakwat tapi laptop tak dapat detect ink....cobaaaan!! Aku cuba bertenang. Ingatkan Allah s.w.t. Kalau tak dah lama aku nangis guling-guling kat situ, haha. <-----tipu =P. Paling tak aku gelabah sampai tertumpah ink, sebab aku tau aku memang careless, tapi Alhamdulillah everything still going smoothly walaupun kekalutan muncul di situ. 

Apa yang aku perlukan masa tu adalah printing untuk beberapa helai pages yang tak sempat di print sebab kehabisan dakwat dan juga masa. Yeah aku tak kisah hantar pukul 4 pun, tapi ada satu benda aku perlu korbankan. Kelas perancis. Diba mesej tanya kat mana, aku cakap kat bilik lagi dan kemungkinan besar aku terpaksa ponteng.

Aku lari ke bilik Yana, tumpang print kat sana. Alhamdulillah ada tokey printing services yang sorang lagi ni, hehe...berkampung kat bilik yana kejap settle semua then kitorang gerak gi Faculty. Yana dan Kak Nisa ada kelas Jepun so aku join dorang sekali. Tapi ada dugaan lain pulak, hujan turun lebat sangat-sangat, kilat sabung menyabung, angin bertiup sampai nak tercabut atap <------- walaupun aku tak nampak ada atap yang nak terbang kat situ =P .Tunggu beberapa minit kat cafe, hujan still tak reda. Last-last kitaorang redah dengan payung yang hampir nak tercabut sebab angin yang kuat sangat. Kain baju kurung dah basah. Redah je lah....

Sampai kat faculty, pergi bilik supervisor. Hantar interim. Dah. Settle. Alhamdulillah. Aku pun balik dengan gembira sambil tersenyum sorang-sorang. Hahaha. Nasib baik takdek orang tengok, kalau tak sah orang  ingat aku gila. Bhahaha...Aku senyum sebab aku rasa hari hujan yang seolah-olah beribut bertaufan tu, kelihatannya sungguh indah....Walaupun aku terpaksa meredah air yang hampir menenggelamkan kaki aku, tapi...yeah...ianya masih indah...(Lompat bintang!! =P)


Tak faham, apa yang hepi sangat sebenarnya? Haha...sebab rasa macam separuh dari sepuluh kilogram beban dah hilang...=D

Okeh, hari sabtu i.e hari ni pukul 8.10 am nanti ada aktiviti kolej. So, tak sabar nak tunggu, boleh bersukaria dengan kawan-kawan di hari minggu ini. Hewhew...

1st note :  Malam nanti ada dua aktiviti yang aku harus pilih salah satu, kelas bahasa korea or part time job...hummm, let's see...(Kelas bahasa korea tak masuk silibus pun, aku just belajar suka-suka je)



12 comments:

  1. hahahaha..macam mana tokey printing lupa nak check ink ni?? kesalahan yang tak boleh dimaafkan.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, bila dah kalut benda kecik pun boleh jd masalah besar, hihi.

      Delete
  2. Gila banyak dugaan seh! Mmg camtu, saat2 genting mesti de je cobaan yg dtg. Haha! But Alhamdulillah. Finally beban 10kg berjaya hilang. Congrats! Paham, paham rasanya macam mana. Paham kenapa ribut taufan pun boleh terasa indah. Haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, alhamdulillah, haha, kan, saat genting memang selalu macam tu..hehe

      thanks, tapi RibuT taufan tu memang sangat indah,sis..hehe

      Delete
  3. dugaan betul ni. alhamdulillah sempat jugak hantar kan :)

    waaa,ambik kelas bahasa perancis ea. bestnyaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...dugaanNya...

      yup, sangat best =D

      Delete
  4. sy pown pernah alami situasi yg agak2 nak sama, tapi sumpah! bila baca entry nie rase rindu nak masuk kampus balik :)

    ReplyDelete
  5. i ever felt that way before dear. but then, i managed to find others alternatives so that i can relax my mind..one day after finish your study, i bet you'll miss it lots..=)

    ReplyDelete
  6. ckp psal print...sy tak ska print last minit..saluny ada ja yg tak jadi..hahaaa

    ReplyDelete
  7. mesti tension jadi camtu kan? aku pernah gak nak hantar something kat sv date line die kul 12 ari tersebut. aku plan print kat cc sebab nak cepat. Tapi last2 tak jadi. bile aku open lik dalam laptop aku, file tu missing! virus hiddenkan file tu.. nasib baik last2 member aku dapat cari file tu..

    ReplyDelete
  8. untung jugak jadi cmtu,,hilang berat nyee :D

    ReplyDelete
  9. hidup memang macam roller coaster... -_-'

    ReplyDelete