Sunday, 1 April 2012

March pergi April datang

Assalamualaikum....

Hari ni 1 April...April fool? Hah? Please lah, April tak fool, orang yang sambutnya mungkinlah kan. Tak nak cakap banyak lah pasal April fool nih, yang pasti setiap bulan baru yang menjelma ibarat kelahiran semula bagi aku. So, hari ini adalah my birthday, in term of bulan baru..haha...tapi sebenarnya aku selalu je cakap hari-hari adalah birthday aku, sebab hari-hari seolah-olah ibarat kelahiran semula. Kelahiran dari yang tidak baik kepada yang baik, dari yang baik kepada yang lebih baik, dari yang lebih baik, much much more lebih baik...haha. Boleh tak? 

Selalu orang kalau nak naik tahun baru sama ada masihi atau hijrah mesti nak ada azam baru, apa kata kalau tiap-tiap hari kita ada azam, baru lah hidup lebih colourful, lebih bersemangat dan ada goal!! Goal!!! yeah GOAL!!! 

colourful colourful colourful~~~

Goal adalah matlamat yang hendak di capai dengan jayanya. So, matlamat aku hari ni nak siapkan assignment dengan jayanya. Very hope for it! Go go me!!!

Minggu-minggu lepas, matlamat tak berapa nak jalan sebab bila time hujung minggu je mesti aku demam dan terbaring atas katil dengan berselimut di tengah hari. Sampai roomate aku tengok pun pelik. Minggu ni almost demam lagi, tapi demi nak elakkan aku dari demam lagi, terpaksa aku mengalah dengan menelan paracatemol walaupun aku pada mulanya dengan keras hati mengatakan SAY NO TO PARACETAMOL, tapi this painkiller juga lah yang dapat membunuh demam ku...uhukk..dan sekarang hanya selesema menemani aku. KLINIK??
SAY NO TO KLINIK!!haha...gila!! sebenarnya aku ni jenis susah gila nak gi klinik! Yana ada ajak g klinik, tapi aku still tak nak pergi. Nak kata takutkan klinik tak jugak. Entah, dah natural aku macam gini!! Sebelum ni aku telan panadol tidur, berselimut sampai berpeluh then bila bangun...tadaaa...aku terus sihat, tapi sejak aku tak makan panadol lah demam aku melarat, tapi the best part is, aku hanya akan demam terbaring time hujung minggu sahaja...OHOIIIIII....

credit to


Alhamdulillah, minggu ni kesihatan sudah semakin pulih, jadi boleh lah teruskan azam-azam aku yang tergendala. Tak dek kaitan dengan AZAM BIN ABU atau yang sewaktu dengannya. Pehal aku nih, memang lah takdek kaitan pun.

Before aku terlupa, aku nak senaraikan azam-azam aku hari ni, dapat tunaikan azam aku dalam satu hari ni atau tak belakang cerita, yang penting aku usaha...

*siapkan assignment economy
*potostat minute meeting 11 copy untuk 2 weeks so 11x2=22
*buat measurement
*siapkan thesis sampai chapter 6...pfttt...pengsan, chapter 6 sem depan baru boleh siap, buat sampai chapter 2 dulu lah
*makan...yeah, makan itu harus ada dalam azam hari ini, i mean lunch
*korean drama *sila tolong ketuk kepala saya*
*apa lagi? hmm..yang ni lah dulu kot, lau banyak-banyak sangat nampak beno menipunyer...haha

Key Bai!!


1st note : today is not my birthday, but my born to a brand new, it's happen every day!!



6 comments:

  1. May your April filled with happiness my dear! :D
    <3

    ReplyDelete
  2. tak pe sambut hari2 birthday pun tak pe..heee

    macam akak jugak ni, tak suka g klinik

    ReplyDelete
  3. moga sihat selalu..

    and wah..
    moga tercapai semua azam..:)
    hehehe.. kalau macam tu, saya wish hapy everyday la..:D

    ReplyDelete
  4. Panjang berjela nya list! Haha. If tak dapat buat semua pun, dapat buat 50% jadik laa kan? At least, bila dah buat list ni, kita akan ingat, & tak banyak siket pun sentuh jugak laa. Kan? Yang penting list no 5 tu kena laa buat. So taklah saket lagik nanty :)

    ReplyDelete
  5. today my life begins..hehe

    april dah, tak sedar pon..hoho

    ReplyDelete
  6. bagus r dah sehat.. penting jage kesihatan ni tau.. so bile dah sakit.. rest banyak2.. ubat.. macam tak di galakkan je... ape pun semua sume goal akan terlaksana =)

    ReplyDelete