Saturday, 14 April 2012

Konflik melanda beberapa saat

Assalamualaikum....


Yep, konflik sedang melanda dalam diri taktala hujung minggu yang bakal melihatkan aku berdating bersama-sama dengan assignments. However, Kolej sedang menganjurkan program bersama-sama anak yatim di...........erm...aku terlupa kat mana tempatnya sebab tak ambik kisah tentatif program yang di tampal di papan kenyataan, sebabnya aku tak terlibat, sebabnya aku merajuk sebabnya dah penuh, so fine la, aku pun pandang-pandang dan jeling-jeling je la tentatif tu. 

Dalam hati teringin nak pergi, tapi dah fullhouse.

Yana cakap

"Nak pergi ke? Ganti la Syu, dia macam tak nak pergi"

Aku

"Nak pergi, tapi kerja banyak"

Yana

"Kalau nak di harapkan kerja memang tak pernah habis"

Ok, fine Yana dah start nak berceramah.

Tapi sebenarnya aku takut penat, bila dah penat aku akan jadi patah semangat seketika dan aku really hate that feeling. 

Datang pulak tawaran lain dari roomate aku.

"Nak pergi tak, Ganti Wani? Wani rasa malas nak pergi lah, rasa tak sedap badan"

Aku termenung, hati kata pergi assignment kata jangan.

Tawaran ketiga datang di tengah-tengah malam, aku dapat call dari JPK merangkap pengarah program, wah gitu..

"Salam, hai akak, nak pergi tak esok lawatan rumah anak-anak yatim tu, ada orang tarik diri lah"

Erkk....aku di dalam dilema buat kali yang ke tiga.. 

"Erm, nak pikir kejap boleh?"

"Erm...okay, 5 minit boleh?" herkkk...5 minit??

Dan setelah aku bersoal jawab dengan Aini, aku pun cakap.

"Okay, I follow!!" Yippie...I follow

Disebabkan kasihan dekat Aini yang bersusah payah call aku di tengah-tengah malam dan boleh bayangkan betapa busy nya dia, so aku cuba untuk meringankan beban dia dengan cara ini, huhu. Lagipun aku memang nak pergi kan. Haha, 

So, Mr. Laptop can you take over my works automatically, pastikan aku balik esok kerja dah siap, boleh??, Ada faham itu, Mr. Laptop??? 

Sekali Mr. Laptop jawab : boleh blah!!

1st note : Dan konflik itu berakhir sudah, fine,fine bagus lah weekend ni full dengan aktiviti kolej, esok lawatan ke rumah anak-anak yatim, lusa green explorace...hiyarkkkk!!! ^_____^


23 comments:

  1. esaimen mmg pnting..tp chill..slagi tak due date slagi tu bole buat.. ^^

    sy pntingkn outing bnding esaimen..hohohoo

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, that's rite, tak rasa rugi pergi sana...hehe XD

      Delete
  2. Hoho konflik bersama kerja
    mwehehehe.Lupakan kerja sementara! Mari
    kita keluar trip! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, i'm just back from there, dan sangat2 best, tak rugi pergi sana, saya harus ikut kata hati sejak dari awal lg, hehhehe

      Delete
  3. akak sedang berdating dengan skrip jawapan exam form 4 minggu lepas..dah tension ni..ada 2 3 benda lagi kena bereskan sebab esok sekolah..rasanya tak sempat kot! huhuhu..tapi sempat lagi dating dgn lappy ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, lappy dan kerja memang tak dapat di pisahkan.

      esok sekolah? mesti kat pantai timur ni kan,hehe

      Delete
  4. selagi belum due date..its ok..btw reena came here..done follow this awesome blog..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. true =D, anyway, thanx for following me

      Delete
  5. ok r tu.. lagi pun sambil2 g melawat rumah anak yatim.. leh release tension dari keje2 yang wat penign pale tu kan.. g pun bukan salah g tempat2 camtu.. digalakkan lagi ade =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2, memang sangat tidak rugi dan sangat tidak pernah menyesal pergi sana, haha, kemain sebenarnya nak mention yang sangat2 best pergi sana =D

      Delete
  6. hehe, kalau lah laptop nie leh buat segala assignment

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kan! kalau boleh dh lama dh submit before due date, wahh, gitu..hee

      Delete
  7. pergi rumah anak2 yatim,boleh gembirakan mereka.insyaAllah bila buat amal,kerja dipermudahkan.hehehe

    mungkin laptop tak dapat nak siapkan,tapi manalah tahu tetiba ada org offer nak tolong :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, dan mereka memang sangat gembira, dan tak nak bagi kami balik, hehe

      InsYAAllah, wahh..besar tapak tangan assignment2 saya tadahkan..hehe

      Delete
  8. dun worry dear..the more jasa u dgn anak yatim,the more rezeki and ksenangan akan turun dlm hdup awak..

    as a JPK too, i'm encourages you to join that program..go go!

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, true, dan tak pernah menyesal pergi ke sana, assignment is assignment, to be with them, i feel blessed.

      Yeah, ms. JPK!!! XD

      Delete
  9. bestnya nak pergi rumah anak yatim! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat2 best, berkongsi kasih dan sayang =D

      Delete
  10. tak dapat bayangkan kalau laptop tu boleh tolong buatkan kerja utk kita..hehehhe

    ReplyDelete
  11. tepu dada,cakap, im awesome! :D
    because u are! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. i am??? not really, haha, ini sebahagian dr kerja sosial yg mampu kami buat, mreka gmbira, kami jg gembira =D

      Delete
  12. best tak pergi...boleh melihat kehidupan merekakan..kalau akak pun akak takkan lepaskan peluang tu

    ReplyDelete