Tuesday, 14 February 2012

Valentine Day??

Assalamualaikum...




Hari ni Valentine day eh? Untuk orang Islam tak perlulah kita nak terikut-ikut dengan budaya barat ni yea. Valentine day tak harus ada dalam kamus hidup orang Islam. Tak perlu nak cari cinta yang hanya dihargai pada bulan-bulan tertentu macam ni then bila dah masuk bulan lain dah tak dek dah rasa cinta yang nak di hargai. Gitu?

Lagipun kalau nak di lihat asal usul wujudnya valentine pun dah ramai yang tahu kan. So, sebagai orang islam fikirlah dengan bijak. Harus lah ada sebabnya kan kenapa valentine ni jadi larangan untuk kita.


nota di tangan : cinta dari Allah itu lebih indah, tak percaya? cuba korang dengar lagu atau tengok movie yang korang paling suka dan yang paling best bagi korang (contoh drama korea dan k-pop...terasa*) lepas habis je cerita tu apa yang korang rasa? happy? tenang? happy yang sampai bila? tenang yang sampai bila? dan mesti korang tak puas hati dan cari lagi lagu-lagu best dan movie-movie best, cari lagi keseronokan yang sama tapi tak sama kan?Sampai bila kita nak cari keseronokan yang datang dan pergi macam tu? Berbeza bila kita selalu mengingati Allah kita akan happy dan tenang sepanjang masa. INSYAALLAH...




No comments:

Post a Comment