Wednesday, 1 February 2012

Friendship



Tut tut tut...ada mesej masuk pukul 1 pagi

Dayat, Yana dan Dieyba bukak mesej..

Sambil mata cuba di gagahkan untuk baca mesej makhluk mana yang anta pagi-pagi buta. Tak de keje ke. Tak tau ke orang nak tidur ke nak apa...

Baca :

Friendship is like a train..u may take wrong train at the first place, met wrong people, make u suffer, make u cry and grew hate. Eventhough u know u already ignore a little happiness in it until u find joys in second trip and hate the past. Second train should be a gift, a happiness that should be shared with others until the train reached the point of life. Point to change to a better person before the 12th hours~random_miss purple.




Budak kecik ni rope nya....Dan dorang pun bummm...sambung tidur balik...Betul tak Dayat, Yana dan Dieyba...hiw hiw..

Hmmm....yeah...bila  first-first balik rumah memang rasa awkward nak tidur awal. Macam tak dek motip nak tidur awal gitu. Padahal kalau dekat kolej tu kalau boleh pukul 8 dah nak masuk tidur, tapi mengenangkan assignment dan tutorial yang bertambun, jawabnya aku kena jadi burung hantu lah tiap-tiap malam...(gedik)



Tetiba je aku anta mesej kat dorang sebab nak menghilangkan boring bila dah anta terus tidur (pelik @_@?)

Kononnya macam Mr.Bean kira gambar kambing-kambing, ambik bilangan kambing kat bahagian horizontal darab dengan kambing kat bahagian vertical. Sila ambik kalkulator yea untuk mendarab dah dapat jawapan terus bummm boleh tidur...tah pape.


Eh, aku nak citer pasal friendship yea...

Hmmm...kawan selalu datang dan pergi je kan dalam hidup kita. Kita pun selalu datang dan pergi je dalam hidup dorang...haha...adil kan!

Berselisih faham tu perkara biasa. Sape tak pernah berselisih faham dalam berkawan kan. Tapi ingat jangan tikam belakang sudaa. Kawan susah sama susah, susah nak cari tapi kawan senang sama senang ramai je kan...

Bagi aku persahabatan tu misteri...hahaha...tetiba...

Kadang-kadang kita boleh rapat dengan orang tu, tapi satu-satu masa kita jugak boleh rapat dengan orang lain. Dan tiba-tiba kita tersedar yang kita boleh ngam dengan yang ni , dengan yang dulu dah tak bape nak ngam....Hmm..tak best lah macam tu...Kawan tu kan universal sifatnya...memanglah kita akan ada best friend. Tapi kan best kalau best friend bila kita kawan ramai-ramai dan dorang lah sebenarnya best friend kita. 

Tapi kan kadang-kadang akan ada kawan kita yang macam dah paham gila kat kita padahal baru je beberapa bulan kenal. Dia akan cakap eh dia ni macam ni lah, aku rasa dia tu memang macam ni lah...Hahaha..okay kadang-kadang aku pun tergolong jugak dalalm golongan nih...hishh...tak baik kan. Tapi itulah yang selalu berlaku pastu mulalah nak buat kerepek sana sini...Tak patut tak patut (peringatan untuk diri sendiri jugak)

Mesti kita akan rasa...please lah, kau baru kenal aku beberapa hari, beberapa minggu, berapa bulan ,walaupun baru memang kita selalu bertepuk bertampar sesama, memang kita selalu kata mengata usik mengusik sesama secara berdepan tapi jangan lah di belakang. Makan sepinggan, tidur sebantal tapi untuk menilai orang perlukan masa bertahun-tahun. 


You don't know me yet babe, sila kenal aku bertahun-tahun dulu, kita bertepuk bertampar bertahun-tahun dulu, kita kata mengata -ngata face to face bertahun-tahun dulu, then barulah kau boleh judge aku A, B, C ataupun D dan aku pun boleh judge kau dalam klasifikasi yang sama jugak. Then barulah itu di panggil sahabat.


Dan itupun kalau kau larat la kan nak hadap muka kawan kau tu hari-hari selama bertahun-tahun..perghh..laratkah? Kalau larat memang best friend lah..hewhew

Okeh itu the bad part about friendship lah kan. Bukan kata persahabatan itu negative...haish sape yang cakap persahabatan itu negatif memang pelik dan tak masuk akal lah kan.




The best part pulak bila dapat kongsi banyak benda bersama-sama. 

Kalau kat kolej bila tak dek keje atau buat-buat tak dek keje, mulalah malam-malam buat pawagam dalam bilik. Ambik movie best-best atau tengok drama korea ramai-ramai, tutup lampu pastu bila movie habes bukak lampu tengok-tengok adalah makhluk yang kita ingat tengok sama-sama dengan kita rupa-rupanya dia orang first yang tidur. hewhew...(kadang-kadang aku pun macam tu jugak...hahaha..erkk)


Kongsi angan-angan, macam aku dengan yana kadang-kadang asyik berborak pasal nak jadi businesswoman la...hewhew...InsyaAllah tak lama lagi jadi lah yea Yana. Dengan Dayat pulak sem depan nak buat lesen kereta kan...Dengan si Kembar pulak secara tak rasmi dah janji nak jadi AJK untuk Korean Festival sem depan kat uitm...Ermm..yang tu eonni tak sure lagi lah yea kembar..Kalau boleh memang nak joint tapi kita tengok dulu macam mana yea...Sebab sem depan eonni dah part5, senior cakap ni part yang paling busyyyyyy...erkk..


Makan sesama, comforted each other, tolong menolong, bantu membantu (eh, bukan sama je ke maksudnya) dan banyak lagilah...lagi banyak dari negative part...terbaekkk

Lastly, before entry ni jadi novel bersiri aku nak cakap...

Treasure, appreciate, respect  your friend and be at her or his side in happy or hard time without ask for commission then you will get back with no commission as well...

by miss purple


p/s: to yana, dayat, diba, aida, ain, mimi, liyana, nurain, aini, aishah, hazimah, yusnita, aimi, mengsi, ain  
      maana, umi, rabiatul adawiyah,nik murni, syila dan ramai lagi dan sape sape saje yang pernah hadir dalam hidup aku 
      thanks sebab pernah hadir dalam hidup aku, all of you create a beautiful memory for me. sarangheyo!!!




No comments:

Post a Comment