Thursday, 23 February 2012

Examination's result fever!!!

Assalammualaikum....




Aku sedang khusyuk berblog walking dan telefon bimbitku tiba-tiba menyanyi....

*Can you feel my heartbeat. I've waiting for you, Can you feel my heartbeat, I've waiting for you* (erk...yea tu lah lagu dari 2PM-hearbeat).

Dayat

"Dyaa, dah tengok result exam? Dapat berapa?" erk...

"Dah...dapat biase-biase je" jawab aku

"3 pointer ke?" tanya Dayat.

"3 pointer, tapi tak tinggi pun biase-biase je, yang penting semua lulus. Dayat dah tengok ke? Dapat berapa?"

"Dayat tak tengok lagi....hhauuuu....takut....bla bla....tak tau bila nak pergi cyber cafe...bla bla...."

"Ala, meh nak tolong tengokkan meh"

"Tak mo...tak mo (mood manja)....takut... berdebar...bla bla...."

"Alah, Dayat punya mesti tinggi nih."

Dan berakhir dengan Dayat nak tengok sendiri. Aku pun sambung berblog walking, makan, solat dan petang tak tau nak buat apa berblog walking lagi (I am all day alone. uhuk!)

Tut tut....mesej masuk

Dayat

Dyaa, tak pelah Dayat redha je apa pun result Dayat. Dyaa tolong tengokkan untuk Dayat yea...uhukk..Ni ID dan password Dayat

Aku tersengih. Hek hek...

Aku bukak student portal setelah login lalu klik examination's result.

Tadaa..


2PM menyanyi lagi...Dayat call aku lagi (aku takde kredit nak call or message so, I just sent her a RQ just to alert herself that i got her result- sure ramai orang pernah buat nih..hahak)

"Dayat lulus belake nih....."

"Hah...Iyea? Alhamdulillah. Lega....suka-suka....bla..bla...bla....dayat risau tadi...ni lega...bla bla" hahakk...dia memang talkative.

"Nak bagi tau pointer Dayat nih, Dayat dapat 3.03..tahniah tahniah"

"Hah...ala...jauh lagi nak kejar...bla bla...bla"

"Okay...la tu, sem depan boleh kejar lagi....bla bla...."

"Tak pe lah, nak bagitau syafiq pulak, hehe...bla bla..."

"Okay, jangan lupa belanja subway yea..hakhak"

"Okey, nanti kita g makan subway...Thanks...bla bla.."


Dan begitulah kami. To all my friends (walaupun tak semua kawan aku baca blog aku ni) Tahniah tahniah. You all done a good job. Chukanda. Asa!! awesome.


nota di tangan : ada dua lagi final exam yang kena tempuh. Sakit. Tapi berbaloi. Hew hew....;)







6 comments:

  1. Wow! Akak ni mesti genius! Tahniah2 :D!! Thx sbab sudi bace cerita Liselle yg panjang3 XD

    ReplyDelete
  2. thanx, liselle...haha, jgn t'perdaya dgn gmbar di ats yea..tipu je gmbar tu..hehe
    sure kena baca cerita liselle. superb. thumps up!!

    ReplyDelete
  3. semoga berjaya dalam hidup!heeh :D

    ReplyDelete
  4. sy tak pnh lg naek bas wktu mlm.. hehe :))

    ReplyDelete