Wednesday, 29 February 2012

Wordless Wednesday - Positive words...go for it!!!

Assalamualaikum....


When things get hard...
You need positive words...
To light up your spirit...
Don't you??......
Go for it!!!!










and I know that I am strong than I was expected....
Yeahhhh......






Monday, 27 February 2012

Sleep tight and sweet dream..

Assalamualaikum....




Late at night...
I don't need a cup of coffee neither a cup of tea..
The ideas to came up with more good words never emerge tonight..I thought!
Blog walking just okay for me...
But here I mumbling again in my horrible English grammar and grammpar (just forget this grammpar)
Just love to scatter my words and thought randomly...
Don't be hurt...

If I don't find this site to blog out my thoughts and express my feeling...
I'll find a rough paper and will just scattering roughly on it...
Paper, pen, and words....
I just loved them...<3
Here...
My laptop, an empty plain post, ABC's and the readers  & comments...
The most I appreciates...

Tonight...
Taeyang, Daesung, TOP,G-DRAGON and Seunghri are singing to me...
Hahaha...
They are the BIGBANG...
It was old fashioned of me, I was only become their biggest fan after for ages they was already famous...
So what lah aku ni!!! (tetiba) /@_@\

The night in my village are so calm...
Sometimes, heard the sound of vehicle on the nearest road..
The sound of bugs also light up the calmness atmosphere...
What about your night at your place? Is it calm? or havoc?

The night is silence as if, it was keeping the world's secret..
The secret that is only known by HIM...

Good Night, guys
Sleep tight and Sweet Dream..
Please wake up tomorrow morning and be thankful to HIM..
as HE was never forget to give HIS air for us to breath...



a note in my hand said : Feeling homesick all of sudden. Thinking that my holiday will come to an end....Hayakk...



















Saturday, 25 February 2012

Hey, Mr.Coffee and Miss Tea!!


Assalammualaikum...


Mr.Coffee met Miss Tea

Mr.Coffee and Miss Tea came from different land..
Under the same sky, view the same sunshine but still stay in different land...(to me)
The different land that forces me to choose either one...
Feels the bitter of Mr.coffee or the bitter of Miss tea...

The bitter of Mr.Coffee makes me wake up all night long...
Accompany me with community of assignments...
The community that will makes my future brighter...^___^
Accompany me with the resident of test, tutorial and examination..
The resident that will help me smile even brighter in the future...^___^



The elegant of Miss Tea shown by Mr. GOOGLE ;)


The bitter of Miss Tea is nothing
Miss Tea that already accompany me since my childhood...
I know that Miss Tea never disappointing me...
With her sweetness story, she raised me...
Good morning, Miss Tea...
Good evening, Miss Tea...
even sometimes Good Night, Miss Tea...
See...How much I love you, Miss Tea....<3
I know you're sweet, thanks to Madam Sugar and Sir Milk..... ;D


The Hot of Mr.Coffee displayed by Mr. GOOGLE ;)


Mr. Coffee is very supportive...
Never disappointing me as well...
When I need to recharge my energy...You're there!
But taking you too much makes me trembling...
I know you're already be kind to me...
However, consuming you too much was hurting me...
But, I know you're sweet as well, thanks to Madam Sugar and Sir Milk for their hard effort...

Miss Tea...I'm sorry for never trust you to deal with my energy late at night...
It is just happened..
or even it may already a tradition to me or even to us, the student's community.
Can you forgive me? /@_@\ or even us? (harhar...)

But hey, Miss Tea...
You're with me when I'm happy, right?
Accompany me during my excitement and joy..
Clap with me and feeling nervous during RUNNING MAN shows (harhar???)
did you??

And Hey, Mr.Coffee...
I still need you...
In hard time...
Anyway, that was your job, right...
Please be good to me...
Because, in this new coming semester I may change for other brand of yours.
Don't be hurt!? (Did you hurt??)
Come on, it's still your community.. =P
However, still thanks to you, Mr.Coffee...^___^


~THE END~



Note in my hand said : Suddenly came out with ideas of Coffee and Tea. Sounds weird, as if coffee and tea can understand me...and is this me? real me? talking with coffee and tea out of blue...???






Thursday, 23 February 2012

Examination's result fever!!!

Assalammualaikum....




Aku sedang khusyuk berblog walking dan telefon bimbitku tiba-tiba menyanyi....

*Can you feel my heartbeat. I've waiting for you, Can you feel my heartbeat, I've waiting for you* (erk...yea tu lah lagu dari 2PM-hearbeat).

Dayat

"Dyaa, dah tengok result exam? Dapat berapa?" erk...

"Dah...dapat biase-biase je" jawab aku

"3 pointer ke?" tanya Dayat.

"3 pointer, tapi tak tinggi pun biase-biase je, yang penting semua lulus. Dayat dah tengok ke? Dapat berapa?"

"Dayat tak tengok lagi....hhauuuu....takut....bla bla....tak tau bila nak pergi cyber cafe...bla bla...."

"Ala, meh nak tolong tengokkan meh"

"Tak mo...tak mo (mood manja)....takut... berdebar...bla bla...."

"Alah, Dayat punya mesti tinggi nih."

Dan berakhir dengan Dayat nak tengok sendiri. Aku pun sambung berblog walking, makan, solat dan petang tak tau nak buat apa berblog walking lagi (I am all day alone. uhuk!)

Tut tut....mesej masuk

Dayat

Dyaa, tak pelah Dayat redha je apa pun result Dayat. Dyaa tolong tengokkan untuk Dayat yea...uhukk..Ni ID dan password Dayat

Aku tersengih. Hek hek...

Aku bukak student portal setelah login lalu klik examination's result.

Tadaa..


2PM menyanyi lagi...Dayat call aku lagi (aku takde kredit nak call or message so, I just sent her a RQ just to alert herself that i got her result- sure ramai orang pernah buat nih..hahak)

"Dayat lulus belake nih....."

"Hah...Iyea? Alhamdulillah. Lega....suka-suka....bla..bla...bla....dayat risau tadi...ni lega...bla bla" hahakk...dia memang talkative.

"Nak bagi tau pointer Dayat nih, Dayat dapat 3.03..tahniah tahniah"

"Hah...ala...jauh lagi nak kejar...bla bla...bla"

"Okay...la tu, sem depan boleh kejar lagi....bla bla...."

"Tak pe lah, nak bagitau syafiq pulak, hehe...bla bla..."

"Okay, jangan lupa belanja subway yea..hakhak"

"Okey, nanti kita g makan subway...Thanks...bla bla.."


Dan begitulah kami. To all my friends (walaupun tak semua kawan aku baca blog aku ni) Tahniah tahniah. You all done a good job. Chukanda. Asa!! awesome.


nota di tangan : ada dua lagi final exam yang kena tempuh. Sakit. Tapi berbaloi. Hew hew....;)







Wednesday, 22 February 2012

My bad memory...

Assalamualaikum....

Kehidupan kampus sememangnya sangat seronok. Lebih-lebih lagi bila bersama-sama dengan kawan-kawan sekepala. Memang macam-macam perkara menyeronokkan lah kita buat. Benda-benda yang tak masuk akal pun pernah jugak ktorang buat. Aku ingat time diploma dulu aku dan roomate aku sorang ni suka buat benda pelik macam makan keropok segera cicah dengan kuah asam jeruk la, bila pagi mulalah cari tandas, kemudian jalan kaki dari pasar malam sampai ke kolej time bulan puasa pulak tu. Sudahnya sampai bilik dah masuk waktu berbuka. Rindu lah kat kau yana bila ingat balik...hewhew...

Time degree ni jumpa pulak kawan-kawan baru. Lagi ramai pulak tu yang sekepala. Hewhew..Yang minat k-pop lah, yang suka makan lah, yang suka jalan-jalan lah, yang suka gelak, dan macam-macam lagilah. Ehem...masa degree ni aku jumpa ramai giler hantu k-pop lebih berhantu dari aku sampai aku pun surrender...harhar...

Tapi bila tiba masa untuk fokus pada assignment-assignment aku rasa aku terlalu gunakan space otak aku sepenuhnya. Betul ke? Yea...space-space itu di penuhi dengan stress yang menolak-nolak urat kepala untuk terus fokus sampai aku rasa aku telah mengabaikan perkara-perkara remeh di sekeliling. Maka terjadilah keadaan di mana aku jadi pelupa yang tegar. Scaryyyy gila lah!

Damn you stress!! 




Sem lepas aku boleh tersilap sauk selipar jepun roomate aku dan menonong pergi bilik classmate aku. Bila sampai bilik classmate aku...hayarkkkk....

Masa kat bilik study pulak, kan kita kena tinggal selipar kat luar. So, bila masuk bilik study, discuss dengan Dayat dan Yana then rasa nak pergi toilet keluar je terus aku sauk selipar dengan yakin tanpa membiarkan otak menganalis dulu selipar aku jenis apa, kaler apa. Bila balik je dari toilet dan baru je nak masuk aku terpandang selipar yang aku sauk....ehhhh...ni macam selipar aku yang makcik cleaner buang 2 bulan yang lepas.(kat sini hampir semua orang ada selipar yang sama dengan orang lain, al maklumlah giant sentiasa menyediakan selipar dengan harga yang berpatutan untuk kami, THANKS,GIANT =p). Hayakkk...Selipar tu bukan aku yang punya,tapi budak lain yang stay dalam tu jugak. Seb baik budak tu tak keluar time aku keluar, kalau tak harus ada sesi pandangan yang pelik antara satu sama lain. Hew hew..


Bila dok khusyuk buat assignment pulak dan pastu rasa lega gila dah siap. Then, esoknya dalam kelas Yana tanya aku, 

"akak, ko dah buat ke tutorial yang puan bagi minggu lepas?"

"what? bila? di manakah? apakah?" hayakkk...aku lupa dan aku lupa jugak bila masa lecturer tu cakap suruh buat. Haissshhh...

Aku pinjam buku kat library. Banyak. Konon nak buat revision lah kan. Seronok tengok buku yang ada gambar Architecture bagai. Sebab buku course aku harus banyak membaca pasal construction, banyak tulisan la kiranya, tapi buku Architect sangat colourful. Seronok tengok! Adalah lah sesetengah buku Architecture yang ktorang perlukan contohnya jenis-jenis design yang unik untuk high rise building. Tapi aku terlupa due date...Hayark...kena denda dua posen untuk satu buku..Hew hew...



Sem 5 yang akan datang tak lama lagi ni nanti sangat mendebarkan aku. Sebab dah tentu-tentu Sem 5 lah yang paling sibuk. Dengan projek dan dissertation, dengan assignment. Aku takut bila dah terlalu fokus aku akan jadi stress dan terlupa. Tidakkk...So, sebagai konklusinya kena jaga pemakanan. Kurangkan stress. Tak kisahlah, aku kena lawan jugak stress. Damn you stress! harhar...



Aku ada jugak buat satu note pad kecik. Dalam tu aku akan senaraikan dari sekecik-kecik perkara hinggalah sebesar-besarnya seperti:

1-Ingat! telefon parent once a week
2-Ingat! telefon adik paling bongsu once a week
3-Ingat! jauhkan diri dari lelaki buaya darat. (erk...)
4-Ingat! selipar toilet aku yang baru kaler pink (perlu ke?)
5-Ingat! kelas korea setiap sabtu, 8.00 malam.
6-Ingat! kumpul kupon banyak-banyak (senang nak dapat kolej sem depan)
7-Ingat! baca quran tiap-tiap malam
8-Ingat! tutorial. tutorial. tutorial
9-Ingat! assignment kat note board
10- Ingat! Ingat!
11- Ingat! erm...belum pikir lagi 

;)

nota di tangan : hope that the next semester is better than previous. Let's make havoc!!!











A very clear cloud in here...

Assalamualaikum...







I think to be in this atmosphere makes my eyes more clear, my brain more brighter and feel so light...
When the purple colouring to much my view I feels like I need a space to breath...pleaseee...hahar..

I don't know when did purple came into my life but when I realised it, I already fall to it...

My friend used to ask me "Why did you love purple so much?"

Hmmm...

Why?

Why?

and

Why?

I keep questioning my self as well..

The truth is I really don't love purple that too much..
It's only 'biasa-biasa je' I thought
But then i realised...hey...all my stuffs almost purple huh...?
Once, on hari raya, when mak asked me to choose my colour for baju kurung.. I picked purple
The next hari raya mak choose purple as our hari raya theme and i was argued..'last year i have already had purple' even i was the only one who had choose purple and others with their colours themselves...
At last i was surrender...'okeh, purple then..'

When i got into degree level in semester one (but we called it as semester 3 as we already took our diploma in the same course), my friends keeps asking me...

"why purple?"
"why your baju kurung is always purple?"
"why this stuff of yours is purple?"
"why your t-shirt is purple?"
"why your tudung is also purple?" wohoooo....

I'm not sure actually
maybe purple and I just destined to be together? perhaps? harhar..

But, I thought that purple just really captured my view. When you put red things and purple besides. My heart will whispered...choose purple...pleaseeee...Harhar...



Okeh, that's all for purple background. The truth is, i was waiting for my semester 4 final exam's result to be announced that's why I was mumbling too much in English out of blue, harhar...and a half an hour ago i just received it from my email. Alhamdulillah, I was passed for every subjects. None to be repeated as we, the student scared the most. Waaa....Dayat..sobs..sobs..thanks for accompanied me for the whole exam weeks. Appreciate it very much. Thanks to mak and papa for supporting in hard and happy time as well. May god blesses all of you. Ehem...i didn't got dean list but to pass all the subjects was already a happy moment and thanks god after the hard time struggling for study day in day out during that moment. After trembling with a cup of coffee just to wake up myself. Pffftt...I really really trembling so much that day after have a cup of coffee. Scary!


1st note in my hand said : my English is not so good. But i wanna try to write in English. My LDK's teacher  used to say, just practice your english communication right away since you had a chance. Don't worry if your english is not so expert because just say you are still in learning process. If that was wrong people who are expert can tell you the right way. So, you got the right! =)

2nd note in my hand said : this is very clear and bright cloud in here. =)

















Monday, 20 February 2012

Aku trauma bila nampak dia


Pagi kelmarin sedang aku khusyuk melayan cik-cik pinggan mangkuk di sinki tiba-tiba aku ternampak kelibat dia di sebalik tingkap. Aku yang mula hendak menyental kuali tiba-tiba tergamam. Tergamam, tidak terkata-kata. Walaupun sudah lama aku tidak berjumpa dengan dia tapi tidak bermakna aku mahu berjumpa dengan dia pada saat-saat aku sedang membuat house chores. Bukanlah bermakna aku nak tunjuk rajin depan dia. Aku memang tak suka dia datang. Bila nampak dia aku akan tersentap, tergamam, tertrauma untuk beberapa hari dan macam-macam ter lagi. So, buat dia, aku ada pesanan di sini...Kalau kau pandai baca, baca lah yea, kalau tak pandai baca tak payah ngengada nak suruh aku ajar kau. Tengok kau je pun dah buat aku nak terkaku apatah lagi nak suruh aku ngajor harus pengsan aku di situ...Hew Hew...

Buat Mr. S 

Aku tau kau suka jalan-jalan tapi tolong la jangan jenjalan kat area rumah aku...
Aku tau kau jadi rebutan sebab kau boleh lah di katakan comel oleh orang yang sukakan kau
Aku tau kau femes selalu femes kuar masuk tv, masuk magazine cuma belum keluar di corong radio je lagi..(harus bagaimanalah kalau kau keluar di corong radio kan...harhar..)

Tapi aku sungguh tak boleh terima kehadiran kau..huhu (sungguh tak tipu pun)
Aku tak tau sejak bila aku jadi trauma tengok kau..
Mungkin sejak hari pertama kita berjumpa (kat mana eh?)
Tah dah lupa bila first time kita jumpa..
Tak perlu ingat pun kan..
Pernah aku ternampak gambar kau yang sedang berposing konon comel kat dalam majalah yang adik aku pinjam dari kawan dia terus aku tersentap dan dengan tidak sengaja aku telah terkoyakkan magazine tuh...
Mau kena gelak dengan kawan adik aku dan sekaligus kena perli dengan adik aku dengan kata-kata
"hek eleh tu pun nak sentap"

Mr. S
izinkan aku exposekan gambo kau kat sini yea...



Yea..Mr.Snake crackers oat...
Silalah jangan menunjukkan rupa anda pada aku lagi. Aku tak sanggup nak tengok. Di ulangi aku bisa heart attack.
Kalau satu hari nanti aku pergi rombongan lawatan ke zoo janganlah kau harap aku nak datang melawat kau...(harap kau tak kecik ati lah yea)
Mungkin kau comel bak kata adik aku...
Tapi tidak bagiku...uhukk....


sekian...











Friday, 17 February 2012

Yea...aku lupa...bencik!

Assalamualaikum....

Ehem...wah...macam gedik je tajuk entry aku kali ni. Ya...aku memang pelupa so, what! uhukkk...takdek mende pun cuma di kala satu hari itu aku telah mendapat sekeping email (boleh ke sekeping, boleh la kut comel sket) tapi dengan sombongnya aku telah meng' ignore kan email itu sebab aku ingat tu mesti email kawan-kawan dari laman muka book yang ajak main cityville tu (padahal bizi melayan RUNNING MAN, series gelak guling-guling tengok running man, terutama bila tengok keganasan encik jong kok...erkk, okeh i surrender) ...takpe-takpe...jangan risau korang akan aku approvekan untuk di abadikan menjadi neighbour aku...nanti rajin-rajin lah tolong kutip aku punya sayur mayur dan buah-buahan sekali yea sebab aku nih malas sket nak bukak cityville tu di kala mood untuk bermain game tidak kunjung tiba...al maklumlah lama-lama nanti tak berkutip busuk la pulak tanaman aku di makan ulat gonggok...(ada ke?) membazir je duit yang aku laburkan nak beli tanaman tu semua...haishhh...(eh, apa pasal aku rasa sengal semacam je aku punya entry kali ni)

Sebelum aku melalut melebih-lebih cerita pasal cityville, elok lah aku kembali ke pangkal jalan tadi. Pasal email tadi, lalu dengan rasa rajinnya pada hari semalam aku telah membuka email ku itu dah punyalah aku terkejut. Seperti mendapat satu tamparan di pipi ku yang gebu....(dah-dah..tiba-tiba aku terasa sengal) ehem...ahai....back to normal... series lah memang terkejut...seolah-olah ingatan aku yang dahulunya hilang kembali pulang  (macam tajuk lagu itulah)....



Rupa-rupanya email dari encik I-LEARN... dia cakap aku belum lengkapkan SUFO lagi, sebagai akibatnya result exam akan di sekat kalau tak lengkapkan encik SUFO. Punyalah gelabah otteke..otteke..., setelah merelaxkan diri seberapa saat aku pun baca sekali lagi email tersebut dari awal pangkal hingga ke akhir pangkal...oh.....masih boleh buat lagi...tarikh tutupnya 28hb/2/2012...Alhamdulillah...So, aku pun dengan happynya membuka encik chrome dan menggoogle uitm student portal, lalu setelah di login, aku masuk ke i-learn dan ternampak lah encik-encik dan puan-puan subjek yang masih terbengkalai tiada siapa pun yang peduli kerana kegirangan tuannya merayakan cuti selama sebulan, punyalah detail kan aku terang (adakah aku sedang mengalami kesengalan lagi?) 

Setelah itu, evaluation aku jalankan ke atas soalan-soalan yang diberikan encik SUFO, ibarat memejam mata aku hanya menjawab strongly agree tanpa ragu-ragu untuk kesemuanya. Hipokrit? Mestilah tidak. Aku jujur orangnya...hew hew...Lecturer Uitm semua hebat-hebat. Kalau tak dapat nak paham tu mestilah masalah yang datangnya dari diri aku sendiri, ye idok. (positif...positif). Setelah dengan bangganya menjawab semua soalan untuk subjek tersebut (mestilah bangga sebab dapat jawab kan, pulak tu soalan senang. Confirm-confirm kalau di bawak ke final exam dapat dean list....hew hew). Dengan penuh senyuman di kalbu aku terus scroll ke bawah, scroll lagi dan lagi. Aku makin konpius. Aku scroll lagi sampai encik scroller kat sebelah menjeling 'dah habis dah kau scroll, tak payah nak susah payah lagi nak scroll' bisik encik scroller di dalam hati aku. Apakah? Mana butang submit weh? Kenapakah? Aku pun ndak tau bah. Otteke...otteke...hew hew...

Di kala kepenatan, aku berfikir. Ligat otak aku berfikir. Kejadian paranormal kah yang sedang berlaku ke atas diri ini?Sudahlah pendrive merah 8G KINGSTON aku yang cun cun je aku letak di atas meja study ku tetiba hilang tanpa menampakkan batang hidungnya lagi walaupun dia takdek batang hidung tapi tak mengapalah baik aku sambung cerita pasal SUFO tadi. Tetiba sedang aku berfikir, muncul lah wajah pensyarah bahasa Perancis ku di dalam fikiran. Kaitan apakah? Dia menyeru...

"You all mesti ingat kalau nak jawab quiz online perancis nanti kena bukak dengan internet explorer. Kalau dengan benda lain nanti tak dapat bukak quiz tu"


Bonjour, madame...merci!! hai hai bai bai...

Seperti Albert Einstein mendapat ilham buat kali pertama, dan kali kali yang seterusnya aku pun cuba mengaplikasikan hint di atas dan setelah aku berhempas pulas membuka encik internet explorer dan mengulang langkah-langkah yang sama dengan harapan yang menggunung akhirnya aku...Alhamdulillah...ketemu juga dengan butang submit rasa macam nak lompat-lompat dengan penuh kegirangan seperti mendapat running ball dalam reality show running man  pulak rasanya...haishhh....sengal. 

Dah habis je jawab semua evaluation aku pun lega. Harhar....

Nota di tangan : Begitulah ceritera aku di kala keboringan ini. Hew hew..tapi aku tak sengal okeh..cuma kadang-kadang je macam ni...larikkk...hew hew...
















Tuesday, 14 February 2012

Valentine Day??

Assalamualaikum...




Hari ni Valentine day eh? Untuk orang Islam tak perlulah kita nak terikut-ikut dengan budaya barat ni yea. Valentine day tak harus ada dalam kamus hidup orang Islam. Tak perlu nak cari cinta yang hanya dihargai pada bulan-bulan tertentu macam ni then bila dah masuk bulan lain dah tak dek dah rasa cinta yang nak di hargai. Gitu?

Lagipun kalau nak di lihat asal usul wujudnya valentine pun dah ramai yang tahu kan. So, sebagai orang islam fikirlah dengan bijak. Harus lah ada sebabnya kan kenapa valentine ni jadi larangan untuk kita.


nota di tangan : cinta dari Allah itu lebih indah, tak percaya? cuba korang dengar lagu atau tengok movie yang korang paling suka dan yang paling best bagi korang (contoh drama korea dan k-pop...terasa*) lepas habis je cerita tu apa yang korang rasa? happy? tenang? happy yang sampai bila? tenang yang sampai bila? dan mesti korang tak puas hati dan cari lagi lagu-lagu best dan movie-movie best, cari lagi keseronokan yang sama tapi tak sama kan?Sampai bila kita nak cari keseronokan yang datang dan pergi macam tu? Berbeza bila kita selalu mengingati Allah kita akan happy dan tenang sepanjang masa. INSYAALLAH...




Doodle time!!!

Assalamualaikum....

Tik tok tik tok!!hari demi hari berlalu...cewah.. tak lama lagi 22hb atau 23hb dop bape nak sure result final exam part 4 akan kuar....omaih...otteke otteke (atau dalam loghat kelate nye tt'teke, kalau dalam loghat ganung, tekang weh tekang) pang* sekali kena marah dengan seongsenim...MP shi...otteke means what? Araso!! yaa...seongsenim..araso, araso (tu je pun yang aku boleh jawab kalau kena marah dengan seongsenim kot) harhar....

Oh ya, info pasal delay in construction highway tu dah siap di submit dengan jayanya dalam masa 3 minggu yang bermula sejak 1st cuti hari tu. Lega...lega dan lega tapi kelegaan hanya lah 20% sebab next semester part 5 nanti aku akan mula sekali lagi hidup dengan stress disebabkan dessertation, assignment-assignment dan project..So my friends, forgive me kalau ada yang terasa dengan kepala angin ini nanti...huhuhu...miane, miane, miane...I STILL LOVE YOU MY FRIENDS....dan thanks sebab banyak tolong aku jugak, Yana, Dayat dan kawan-kawan yang lain....

So, boleh tak aku nak enjoy time cuti ni dengan jayanya jugak? Please, please...Ok MP...yeayyy (kesian.... main sorang - sorang, anak sape la nih? hew hew)

Aku ada hobi baru sekarang, ehem...main gitar? haha...belum lagi... tapi hobi aku sejak baby lagi...eh? DOODLE time. Conteng-conteng.



annaeyong!!! doodle yang agak tak bape nak chumel sangat pun. Tapi chumel sket..pang*

Sekarang ni dah ramai orang buat doodle kan. Cantik sangat-sangat. Yang kat atas ni hanyalah doodle buruk yang dah banyak kali padam dan lukis balik last-last tadaa...huhuhu... Mula-mula nak belajar buat doodle aku fikir punyalah payah, aku lukis-lukis ada je lah bahagian yang tak bape nak kembung, pastu ada lah bahagian yang terlalu sempit, then bahagian yang senget lah, bengkang bengkok, semua cukup lengkap lah. Bila tengok doodle yang orang lain buat aku mula tertanya-tanya, asal dorang punya cantik giler? Memang comel sangat-sangat. Apasal tak senget ? elok je garisan dorang buat. Pakai ilmu apa? Ni mesti masa kecik tangan elok je bedung. Haha...


Di sebabkan curiosity kill the cat, aku pun pergi lah cari kat youtube tutorial untuk lukih doodle dan tadaa..aku dah tau dah nape dorang punya tak crook...Yes yes...(^_^ " kesian).Oh, dorang pakai curve rupanya...sebab tu lah hebakk...hebak hebak...

Kalau nak lukis doodle yang hebak lagi kenalah ada imaginasi yang tinggi jugak, imaginasi yang cute dan  imaginasi yang lagi rock. Melampau-lampau bunyinya kan...haha...Aku punya imaginasi lak...erk..seperti di atas. Apakah? Belum nak cukup rock lagi. Al maklum lah baru 1st time belajar mendoodle. Pulak tu baru 1st time jumpa curve...erk..!!

Part yang paling seronok masa nak mewarna. Mula-mula kan nak kaler tu punya lah seksa mana taknya bila kaler asyik keluar dari line je...Hot la jugak kan. Tapi fikir mungkin ini lah jalan terbaik yang harus aku lalui...cewah berdrama lagi. So, aku just follow the rules dengan sabarnya. Tapi bila aku tengok doodle orang lain punyalah sweet je kaler tak keluar line pun. Musykil lagi. Then bila tengok tutorial kat youtube baru lah tau...oh...dorang guna bucket..(kesian...anak sape la nih?)...^_^"

Nak buat doodle ni kena lah ada kesabaran yang tinggi, kehendak, dan minat. Kalau takdek kepakaran tapi still nak jugak buat doodle maknanya kat situ dia dah ada kehendak. Erk...Kesimpulannya begitulah. Doodle just for fun. Tapi ada yang dah jadi businessman dan businesswoman tau dengan jual doodle nih. Memang hebatlah dorang. Tak caya? Ce korang tengok blog SWEETIE ni..Doodle dia sangat-sangat chumel. Rasa nak gigit-gigit je..hihihi

Okay, lah itu sahaja doodle aku untuk hari ini. Nanti kalau rajin aku masukkan lagi doodle-doodle yang tak bape nak comel aku nanti.


nota kat tangan: untuk Dayat, my 3 weeks dah berakhir but i still have a year to complete it...otteke..otteke.../^_^\

















Monday, 13 February 2012

Jom belajar basic untuk main gitar!!

Assalamualaikum...

Tetiba kan aku ada impian baru. Nak kata impian atau azam tahun 2012 tak jugak. Tapi boleh la kalau nak anggap begitu...hewhew...

Rasa macam nak belajar main gitar lorr...Betul kah MP yang sopan ni (sopan ke....?gedik) nak belajar main gitar atau nak main gitar. (Eh, sape cakap main gitar tak sopan?)

Basic aku tentang gitar opkos la zero, yang aku tau petik je tali gitar tu ikut suka. Kalau keluar bunyi yang kita nak tu kira jadi lah daripada takde kan walaupun sebenarnya memang langsung tak menjadi pun..., saje nak menyedapkan hati kan. 

Tapi bila tengok orang main macam best je kan. So teringin la jugak nak main lagu yang kita suka...Kot-kot dapat main lagu FT.ISLAND, 2PM, lagu-lagu ala manbai kau ilhamku ke pun sodap...o^_^o

Okeh, kat bawah ni ada basic pasal gitar yang perlu di ketahui dahulu yea kawan-kawan. Terutama bagi yang zero knowledge macam aku nih. Yang dah tau tu sila pejam mata dulu, biarlah kitorang yang comel ni nak belajar basic ni dulu..hihi..Sebelum tu nak cakap info ini di ambil dari ZARUL AND THE BLOG, thanks for the nice info..Kalau nak dapatkan lebih info mengenai gitar boleh terus melawat link blog di atas ye.

Jom kita hafal dan praktis, kawan-kawan!

Bila dah hafal dan dah kenal basic chord dan power chord semua bolehlah cari chords lagu-lagu yang korang suka dan praktis!

Untuk dapatkan chord-chord lagu yang korang suka bolehla lawati MALAYTAB. Macam-macam ada!




Basic guitar chords
Practicekan kod C, Dm, F, G dan Am dapat mainkan berpuluh-puluh lagu melayu yang simple



Power Chords
Power Chord selalu digunakan masa main lagu-lagu rock dan metal. Petik cuma 3 tali pada satu masa dan mute (matikan bunyi) tali yang lain. Nama kod ditentukan dengan not root (not pada tali yang dipetik pada #tali paling atas)



Untuk beginner disyorkan prektis kod-kod yang ditunjukkan tu especially yang dalam list Basic Chords. 7th kod (macam C7, D7 atau apa-apa yang ada nombor 7) tu sebenarnya sama dengan kod biasa, cuma ditambah kod ketujuh. Untuk permulaan tak ingat pun takpe. Tapi kalau nak bunyi sedap sebelum tukar kod, elok lah prektis nanti.


nota di tangan 1 : tengah tunggu tokey gitar balik,nanti mau rembat sekejap nak praktis! tik tok tik tok
nota di tangan 2 : impian nak belajar bahasa korea sudah tercapai walaupun belum fluence lagi! tik tok tik tok
nota di tangan 3 : enjoyy!!




Sunday, 12 February 2012

Believe...believe in yourself

Assalamualaikum...


Pernah tak rasa down bila orang tak percaya dengan kebolehan kita? 
Pernah tak rasa down bila orang cakap kau boleh ke?
Pernah tak rasa down bila orang merendah-rendah kita?

Pernah tak?

Problem nya kita selalu dengar apa yang orang cakap pasal diri kita.
Problem nya kita selalu ambik kira pendapat orang lain yang macam tu membuta tuli.
Problem nya kita selalu terus down dan putus asa tanpa berusaha untuk mempersetankan apa yang orang cakap.

Problem tak?

Pernah tak usaha untuk buktikan balik yang kita boleh?
Pernah tak rasa yang kita sebenarnya boleh buat atau boleh capai impian kita?
Pernah tak kita dengar sendiri suara hati kita sendiri dan cakap sebenarnya aku boleh buat dan sape-sape yang suka kondem tu sebenarnya dorang yang tak yakin dengan diri dorang.

Pernah tak?

Dan pernah tak kita usaha?
Pernah tak kita usaha + doa?
Pernah kita usaha + doa + tawakal?

Pernah tak?

Hanya untuk kita-kita yang tak suka mengalah.
Hanya untuk kita-kita yang tak kan putus asa.


Just believe in your self
You can do it, babe!!!

Nota di tangan : Musuh sebenar adalah diri kita sendiri.





G.O (MBLAQ) BELIEVE

Believe, even the worls that cast me away till now
Believe, I will embrace everything in me
Believe, even the world that made me cry till now
Believe, even the dreams I gave up because it was too hard
Believe, I will rise up again and go against it
Believe, even love that I grown to dislike because it was too hard
Believe, I will believe that it will come again some day
I will fly to the sky, higher than anyone else
I will fly so high that no one can reach me, believe I can fly
So that my song will be heard in this world, that someone will hear my song
Even if they are down, so that they can feel my song, believe I can fly high
Believe, even the world that I miserably hated
Believe, I will love it with style
Believe, even the world that I miserably despised
Believe, I will make it fall into happiness by me
I will fly to the sky again
Right now, I will fly higher
I will fly so that no one can reach me
Believe I can fly
I will fly to the end of the sky
I will fly higher than the sky
I will fly so that everyone in the world can see me
Believe I can fly high






















Tuesday, 7 February 2012

She feels



My name is samdol, erkk...song sam dong tapi hanya dalam  drama DREAM  HIGH. Nama mak ayah bagi  Kim Soo Hyun. Saya takdek kena mengena dalam puisi di bawah. Tapi saya comel...;)


She saw him in a dream
She saw him in a reality
She look at him
Stare at him
He feels like this is suck yaw!
She feels like this is cute yaw!
He open the door and get into the crowded room
with his new hair cut
Her heart feels like jumping on the floor
And she already feel want to jump to the sky
He was so cute....
She feel want to keep him in her pocket
So cute (again)

But he already have a special one
Who already take space in his heart

She is smiling and jumping
This is nothing yaw!
She just want to like him and don't care about other things
She never want ask for more
She never want ask for further
She just want to like him
She just like him as she like JUNG YONG HWA

bhahaha....;)




nota di tangan : Boo by IU is sooo sweeeeeet.




Sunday, 5 February 2012

Mari berkasih sayang kerana Allah

Assalamualaikum...

Aku tengah buat kerja depan lappy. Tapi dari tadi ada satu ni menjeling-jeling kat aku. Sabar-sabar. Aku terus kan kerja aku. Tapi aku sendirik pun rasa rindu nak jumpa dia...kikikikihh (arghhh gedik la kau).

Hadoii...dia asyik tanya aku. Awak suka saya tak?

ERk...erm memang la suka, tapi saya ada kerja la, sayang. (hamboih..dah bersayang-sayang pulak sekarang)

Memang la dari tadi lagi dia asyik tanya aku...Awak suka saya tak? (melted)

Nak tau tak sape...ni hah...dushhh

harharhar...saya larr ;)


Aku ingat kan mungkin aku akan habis baca novel ni masa cuti sem depan tapi tak sampai sem depan mula dah, tinggal lagi suku je lagi nak habes. Jalan cerita novel ni memang sempoi dan best la. Berunsurkan keislaman dan sangat menarik. Tak pernah lagi aku baca novel yang setiap page dia buat kita tertunggu-tunggu macam ni. Hadoi...ada can aku baca sampai habis dalam masa seminggu nih nampaknya. Bak kata penulisnya MELUR JELITA kalau korang cari ayat-ayat romantik dan tangkap lentok dalam novel ni memang sampai sudah tak jumpa la kan. Yang ada hanya kasih sayang kerana ALLAH. Yeah, bagi aku itu lagi bagus. Lagi aku suka. Memang menepati ciri-ciri jiwaku. hew hew

Aku suka tagline dia :
Dengan Kasih Sayang Allah, tiada yang mustahil


Dalam novel ni aku paling suka dialog dari INTAN ZULAIKHA yang ni :

Hilman, saya tahu awak mengalami banyak dugaan untuk memeluk Islam, meninggalkan segala yang di larang, meninggalkan cara hidup yang lampau. Walaupun awak dah berubah, tetapi manusia tetap mengungkit dan menfitnah awak dengan sejarah lampau awak. Sedangkan awak tidak melakukan kesalahan. Apakah berdosa seorang hamba yang berkata ' Tiada tuhan melainkan Allah dan Muhammad itu pesuruh Allah.

Saya kagum dengan awak. Awak kuat dan tabah. Walaupun dihina dan diuji, awak tetap Muhammad Hilman Yong. ~


Untuk dialog Hilman Yong pulak terlalu banyak kalau nak tulis kat sini. Sebab dialog dia kena baca sampai habis baru lah terasa Dengan kasih sayang Allah, tiada yang mustahil..

Hehehe....


Tebalnya novel ni sehingga 1056 m/s. Memang syok tak hinggat la baca. Ceritanya mungkin meleret tapi langsung tak bosan. Pendek kata macam ni lah...Sape suka tengok drama korea? angkat tangan. Aku!!
Yeah, novel ni dari my point of view and di telek-telek kan memang ada unsur-unsur drama korea tapi version islamik punya. Patutlah kena dengan jiwa I. (gedik sket, sila abaikan...hew hew)

Sila-silalah menyanggupi untuk membeli novel ni. Walaupun setebal 1056 m/s dan harganya RM35, memang berbaloi-baloi. Nak cerita banyak-banyak kat sini pun mesti tak leh nak feel lebih-lebih untuk rasa bagaimana berkasih sayang kerana Allah kan. So apalagi...sila-silalah.


Okeh, ni aku tinggal satu MV Sedetik Lebih...Kenapakah? Sebab lagu ni theme novel ni. Bagaimanakah? Baca lah sendirik baru tau!!hikhik...(dah macam buat iklan aku dah...haha). No hal..sebab novel ni memang the best ever lah.














Saturday, 4 February 2012

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum...

Salam Maulidur Rasul semua. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Semoga kita yang menjadi umat Nabi Muhammad S.A.W sentiasa bersyukur dan berusaha untuk menjadi umat yang terbaik. Amin.











Friday, 3 February 2012

Bercuti dengan korean stuffs

Assalamualaikum....

Satu bulan lebih bercuti ni memang agak boring bila tak dek buat apa-apa. Selain jadi orang gaji kat rumah, basuh baju, memasak dan kadang-kadang terlebih rajin cuba resepi terbaru, try-try masak ikut resepi kat internet.Ada yang menjadi ada yang tak menjadi. Perkara biasalah untuk orang yang baru nak mula try resepi baru..yea idok. Macam semalam try nak buat roti canai tapi last-last roti canai aku jadi capati yang rangup dah macam kerepek pun ada.Tapi bila cicah dengan kuah kari...wahhh...menjilat jari la jugak! Boleh la kan nak sumbat perut sendirik...Kalau nak kasi orang makan tu mau aku kena berguru dulu...harhahar...


Roti canai saya yang rangup...krupp krupp
Selain dari jadi orang gaji yang tak bertauliah, sempat lah jugak melayan drama-drama korea yang aku sempat copycat dari member aku punya roomate. Berlambak-lambak sampai aku pun dah tak larat nak tengok, bila tengok dah penuh satu file document pun dah kenyang mata (suka-suka hati buat ayat sendirik). Bila dah banyak-banyak macam tu, jadinya aku tengok tajuk-tajuk pun dah puas hati tak payah nak tengok cerita-cerita dia dah. Dari LIE TO ME tak sempat habis tengok aku pergi lompat tengok HEARTSTRING dari HEARTSTRING pun aku tak habes tengok lompat ke MISS RIPLEY, pastu lompat ke 49 DAYS (yang ni aku tengok sampai habes, tak suka ending dia), pastu lompat ke ME TOO FLOWER (suka gila tengok yoon si yoon...melted, tapi last-last aku pergi lompat cerita lain jugak sebab tiba-tiba rasa tak best pulak) dan sekarang ni tengah stick dengan cerita FLOWER BOY RAMYUN SHOP (melted tengok mamat yang jadi president RAMYUN SHOP, kelakar dan comel...suka suka...gedik)



49 days- lagi suka tengok watak dorang berdua dari yang lain-lain

Sape-sape pernah tengok baker of kim tak gu mesti akan rasa  mamat yoon shi yoon  ni cute sangat-sangat..hiks (gedik lagi...hiks)

Well...perempuan dan drama korea tak boleh dipisahkan...harharhar...suka-suka hati aku buat peribahasa baru. Tapi aku percayalah ramai gila girlgirl kat luar sana yang minat drama korea kan kan...Tapi kan aku rasa lately aku macam dah tak berapa fanatik dah kot (oh, dulu aku fanatik ke?). Pasal itulah aku dok skip-skip je, kalau dulu-dulu sure aku concentrate gila-gila lah, lau terlepas kejap sebab nak pergi toilet ke apa ke dan terlupa nak pause sure aku rewind balik bahagian yang aku terlepas tu...punya lah kan nak menghayati drama tuh...ish ish...tapi sekarang aku tak kisah, kekadang aku skip je bahagian-bahagian yang terlalu meleret....(see see aku dah tak fanatik dah)...


Selain dari drama korea dan k-pop ada something else yang lagi fun...dorang punya reality show...gila lah best..WE GOT MARRIED, HELLO BABY, FAMILY OUTING dan yang tengah femes amos sekarang RUNNING MAN...bila tengok reality show dorang kan mau rasa nak pecah perut gelak. Sangat kelakar dan sempoi je dorang. Walaupun dorang tu retis tapi dorang tak kisah pun main game-game yang boleh menghilangkan kehenseman atau keretisan dorang tu (kalau cikgu bahasa melayu sekolah rendah aku baca ayat ni mau dia cakap saya kecewa dengan awak MP T_T....haruuuu)...memang sporting habes lah dorang. Aku ingat lagi senior tahun akhir yang satu bilik dengan aku sanggup jadi burung hantu layan RUNNING MAN nih...pastu dia gelak punya lah bahagia...buat aku jeles je.. nak je aku pergi HEP buat permohonan nak buat short course semata-mata nak jadi senior tahun akhir lepas tu boleh la aku gelak balik kat junior-junior aku sambil tengok RUNNING MAN...bhaaahaha...mau kena pelangkung (lagipun course aku mana boleh buat short course pun...harharhar mau kena pelangkung dengan HEP)
Dalam family outing selalu aje ada adegan buli membuli dan selalu lee hyori yang femes tu kena kutuk abes-abes  dan baru tau yang lee hyori ni perangai dia sangat gila-gila...sakit perut je gelak...harhar...


Running man ni sangat-sangat kelakar dorang sanggup buat apa saja untuk menang...dan  baru tau artis-artis yang femes termasuklah geng-geng k-pop sangat sporting habes lah
Okeh, itulah korean stuffs yang menemani saya selain dari dissertation ku..uhukk...okeh dissertation...i'm back to you...T_T


p/s : sumber gambar-gambar korean stuff thanks untuk google ajusshi





Thursday, 2 February 2012

Pagi yang indah

Gambar tak dek kena mengena dengan kisah pagi yang indah ini. Hanya sekadar pemanis mata erkk...tak boleh ke?

Indah pagi yang indah
Duduk di kerusi plastik
Sambil menghadap lappy
Menghadap pencarian yang hanya sikit-sikit nak menampakkan diri

Nyamuk-nyamuk di bawah meja makin kenyang menghisap darah
Apa dia ingat kaki aku ni bekalan darah dorang ke...haisshhh...
Angin kuat bertiup
Udara dari pagi ke malam dari malam ke pagi asyik lembab sejak dua menjak ni
Makin seronok la kau nyamuk-nyamuk beranak pinak
Kipas di pasang konon nak menghalau nyamuk
Tapi dari tadi aku dok menggeletar sejuk
Nyamuk punya pasal
Aku sembur aerosol pun kau tak makan saman jugak eh
Nanti la kau esok aku beli ubat nyamuk

Suasana makin sejuk..
Dah macam kat korea pun ada...ngeng macam lah pernah pergi korea
Tapi lebih kurang sama je kot sejuk, tak ke?
Kepala dah mula masuk angin bak kata Dayat
Nak tidur belum mengantuk pulak
Walaupun jam dah pukul 12.41 pagi

Tapi rasanya aku dah tak dapat nak pikir dah
Baik tutup lappy masuk tidur

Okeh, good night
Semoga hari esok adalah lebih baik dari hari ini.
Erk..aku rasa ni dah esok pun
Dah automatik masuk hari Khamis






Wednesday, 1 February 2012

Friendship



Tut tut tut...ada mesej masuk pukul 1 pagi

Dayat, Yana dan Dieyba bukak mesej..

Sambil mata cuba di gagahkan untuk baca mesej makhluk mana yang anta pagi-pagi buta. Tak de keje ke. Tak tau ke orang nak tidur ke nak apa...

Baca :

Friendship is like a train..u may take wrong train at the first place, met wrong people, make u suffer, make u cry and grew hate. Eventhough u know u already ignore a little happiness in it until u find joys in second trip and hate the past. Second train should be a gift, a happiness that should be shared with others until the train reached the point of life. Point to change to a better person before the 12th hours~random_miss purple.




Budak kecik ni rope nya....Dan dorang pun bummm...sambung tidur balik...Betul tak Dayat, Yana dan Dieyba...hiw hiw..

Hmmm....yeah...bila  first-first balik rumah memang rasa awkward nak tidur awal. Macam tak dek motip nak tidur awal gitu. Padahal kalau dekat kolej tu kalau boleh pukul 8 dah nak masuk tidur, tapi mengenangkan assignment dan tutorial yang bertambun, jawabnya aku kena jadi burung hantu lah tiap-tiap malam...(gedik)



Tetiba je aku anta mesej kat dorang sebab nak menghilangkan boring bila dah anta terus tidur (pelik @_@?)

Kononnya macam Mr.Bean kira gambar kambing-kambing, ambik bilangan kambing kat bahagian horizontal darab dengan kambing kat bahagian vertical. Sila ambik kalkulator yea untuk mendarab dah dapat jawapan terus bummm boleh tidur...tah pape.


Eh, aku nak citer pasal friendship yea...

Hmmm...kawan selalu datang dan pergi je kan dalam hidup kita. Kita pun selalu datang dan pergi je dalam hidup dorang...haha...adil kan!

Berselisih faham tu perkara biasa. Sape tak pernah berselisih faham dalam berkawan kan. Tapi ingat jangan tikam belakang sudaa. Kawan susah sama susah, susah nak cari tapi kawan senang sama senang ramai je kan...

Bagi aku persahabatan tu misteri...hahaha...tetiba...

Kadang-kadang kita boleh rapat dengan orang tu, tapi satu-satu masa kita jugak boleh rapat dengan orang lain. Dan tiba-tiba kita tersedar yang kita boleh ngam dengan yang ni , dengan yang dulu dah tak bape nak ngam....Hmm..tak best lah macam tu...Kawan tu kan universal sifatnya...memanglah kita akan ada best friend. Tapi kan best kalau best friend bila kita kawan ramai-ramai dan dorang lah sebenarnya best friend kita. 

Tapi kan kadang-kadang akan ada kawan kita yang macam dah paham gila kat kita padahal baru je beberapa bulan kenal. Dia akan cakap eh dia ni macam ni lah, aku rasa dia tu memang macam ni lah...Hahaha..okay kadang-kadang aku pun tergolong jugak dalalm golongan nih...hishh...tak baik kan. Tapi itulah yang selalu berlaku pastu mulalah nak buat kerepek sana sini...Tak patut tak patut (peringatan untuk diri sendiri jugak)

Mesti kita akan rasa...please lah, kau baru kenal aku beberapa hari, beberapa minggu, berapa bulan ,walaupun baru memang kita selalu bertepuk bertampar sesama, memang kita selalu kata mengata usik mengusik sesama secara berdepan tapi jangan lah di belakang. Makan sepinggan, tidur sebantal tapi untuk menilai orang perlukan masa bertahun-tahun. 


You don't know me yet babe, sila kenal aku bertahun-tahun dulu, kita bertepuk bertampar bertahun-tahun dulu, kita kata mengata -ngata face to face bertahun-tahun dulu, then barulah kau boleh judge aku A, B, C ataupun D dan aku pun boleh judge kau dalam klasifikasi yang sama jugak. Then barulah itu di panggil sahabat.


Dan itupun kalau kau larat la kan nak hadap muka kawan kau tu hari-hari selama bertahun-tahun..perghh..laratkah? Kalau larat memang best friend lah..hewhew

Okeh itu the bad part about friendship lah kan. Bukan kata persahabatan itu negative...haish sape yang cakap persahabatan itu negatif memang pelik dan tak masuk akal lah kan.




The best part pulak bila dapat kongsi banyak benda bersama-sama. 

Kalau kat kolej bila tak dek keje atau buat-buat tak dek keje, mulalah malam-malam buat pawagam dalam bilik. Ambik movie best-best atau tengok drama korea ramai-ramai, tutup lampu pastu bila movie habes bukak lampu tengok-tengok adalah makhluk yang kita ingat tengok sama-sama dengan kita rupa-rupanya dia orang first yang tidur. hewhew...(kadang-kadang aku pun macam tu jugak...hahaha..erkk)


Kongsi angan-angan, macam aku dengan yana kadang-kadang asyik berborak pasal nak jadi businesswoman la...hewhew...InsyaAllah tak lama lagi jadi lah yea Yana. Dengan Dayat pulak sem depan nak buat lesen kereta kan...Dengan si Kembar pulak secara tak rasmi dah janji nak jadi AJK untuk Korean Festival sem depan kat uitm...Ermm..yang tu eonni tak sure lagi lah yea kembar..Kalau boleh memang nak joint tapi kita tengok dulu macam mana yea...Sebab sem depan eonni dah part5, senior cakap ni part yang paling busyyyyyy...erkk..


Makan sesama, comforted each other, tolong menolong, bantu membantu (eh, bukan sama je ke maksudnya) dan banyak lagilah...lagi banyak dari negative part...terbaekkk

Lastly, before entry ni jadi novel bersiri aku nak cakap...

Treasure, appreciate, respect  your friend and be at her or his side in happy or hard time without ask for commission then you will get back with no commission as well...

by miss purple


p/s: to yana, dayat, diba, aida, ain, mimi, liyana, nurain, aini, aishah, hazimah, yusnita, aimi, mengsi, ain  
      maana, umi, rabiatul adawiyah,nik murni, syila dan ramai lagi dan sape sape saje yang pernah hadir dalam hidup aku 
      thanks sebab pernah hadir dalam hidup aku, all of you create a beautiful memory for me. sarangheyo!!!