Tuesday, 31 January 2012

Picture of Me #2


Assalamualaikum...

Nampaknya dah hampir 2 minggu berlalu sejak dari final exam dan sekarang aku dah ada kat rumah. Sepanjang dok kat rumah ni agak boring jugak lah sebab i am alone. No one at home. Erk..tu je nak cakap yang lain-lain just layan lah gambar-gambar boring kat bawah nih...



Ni novel-novel yang aku beli tapi tak sempat baca sampai habis sebab terlalu busy dengan assingment dan final exam tapi sekarang bila duduk kat rumah ni, akhirnya aku berjaya melantak novel-novel ni.
Bila dah habis baca aku beli lagi novel dan aku rasa macam tak mampu je nak habis kan  bila tengok dah menggunung macam ni...bhahah..tipu jer, aku just beli dua bijik je novel lagi, yang lain-lain tu aku dah habis baca...tapi yang dua bijik lagi tu sah-sah lah aku belum baca lagi...tengok buku-buku ni di susun macam ni pun dah rasa puas hati gila, tu belum   kat kedai buku lagi,kalau di ikutkan hati  mau rasa nak baring je kat kedai buku sambil baca-baca novel dan makan coklat cadbury...(berangan konon-konon kedai buku tu bapak aku yang punya la kan)


Then aku beli novel ni pulak masa aku keluar dengan aida g kb mall kelmarin. Wahhh...ni la novel yang aku cari-cari  tu...novel ni bapak la tebal. Of course lah aku belum sempat baca lagi. Tah bila baru aku boleh habiskan...tah-tah cuti sem depan baru dapat habiskan. Sebab sekarang aku tengah sibuk nak cari maklumat pasal dissertation aku..huw huw... tapi sempat lagi aku berblog..;)

Tadaaaa....ni lah part time job yang aku buat tu...kerjanya menghasilkan tupai-tupai batik. Comel-comel kan dorang ni.  Percaya tak aku yang jahit semua tupai tupai ni??erk...ermm...okay tipu lagi. keje aku just jahit kepala tupai ke badan tupai jer, yang komponen-komponen tupai tu orang lain yang jahit pakai mesin jahit, tapi yang ni tak tipu, memang aku sorang-sorang je jahit kepala ke badan nih, sebab tak ramai pekerja kat sini. Pernah aku jahit sampai beratus-ratus ekor sebelum ni, belum termasuk monyet batik lagi. Tapi yang tu cerita tahun lepas punya...huwhuw...

tapi..

3 hari je aku kerja kat sini, hari ni aku dah tanam anggur...sebab aku ingat aku dapat buat dua kerja dalam satu masa. Bekerja dan dalam masa yang sama buat dissert tapi bila balik keje dan malam nya aku nak buat dissert terus mengantuk dan badan letih-letih apa citer...so terpaksalah aku korbankan tupai-tupai aku tu demi my baby dissertation. Huwhuw..mesti tupai-tupai tu rindu kan aku kan..huhuhu...miss you too (gedik)


Alone in a bus
Only me
While others still looking for their bus
They may not have same destination with me
I don't care
Tik tok tik tok...
It shows allmost 6 pm
I still waiting
wait
and never tired for waiting...
until one by one step into the bus..
Arghh...cepat-cepat lah bas jalan woiii...
i need to hurry before i pass out..,
okay...i'm not patient...
i just need sugar
erk...sebenarnya tu lah kerja aku hari-hari bila balik dari kerja...
ada kerja lain yang menanti...
tunggu bas jalan...yeah






























Sunday, 29 January 2012

I won't Give up

Assalamualaikum....


Rasa letih sangat-sangat hari ni sebab dah dua hari buat keje part time kat satu kedai kraftangan ni. (baru 2 hari, aparaa...) Kerjanya sangat-sangat best. Buat barang-barang kraftangan. So, disebabkan letih dan rasa aku akan ambik terlalu banyak masa untuk membebel kat sini dan buat orang boring nak baca panjang-panjang  (ada ke orang nak baca?? erkk...). 


Jadi aku tinggalkan kat sini satu video lagu, i won't give up by jason mraz and covered by tiffany. Seorang gadis yang sangat sweet. Aku lebih suka dengar dia nyanyi dari original singer yang nyanyi sebab dia buat lagu-lagu dorang lebih sweet untuk di dengar...ok enjoy lah covered by tiffany...


(aku nak sambung baca contengan jalanan dari hlovate sebelum tidur, nak habiskan sikit lagi yang bahagian k2...adakah k2 berjaya buat aku nangis macam yang fend buat aku nangis...sob-sob...)


oh yea...boleh karaoke sekali lah!!





When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

























Thursday, 19 January 2012

Happy Ending or Sad Ending??

Assalamualaikum...... =)

Alhamdulillah...akhirnya berakhir sudah paper terakhir untuk sem ni...huaaa...happy!!

Happy kah? Tadi kan jawab paper Construction Technology!! Ala..subjek yang buat aku dan classmate aku terketaq2 tu....

Masya Allah...aku masih terketaq lagi masa jawab soklan tadi...haishhhhh...walaupun takdek lah terketaq macam parkinson tapi masih la berdebar...kuat tol penangan subjek ni..kan Dayat kan!!agak-agak kalau lah Dr. A masuk jaga time exam tadi, mau aku pengsan kat situ...bhahaha...banyak la kau punya imaginasi MP..pang*

Takde lain yang aku harap, melainkan aku dan kawan-kawan aku sama-sama lulus subjek ni, kita nak grad sama-sama kan YANA & DAYAT kan!.... ;)

Waktu pagi yang indah untuk mengulangkaji dan menghafal... =)





Masa jawab tadi aku dah tak boleh pikir apa dah, aku bantai apa yang aku tau jer, mula lah terasa segala macam nota underpinning, shoring, wall cladding and sebagainya nak tak nak je keluar. Dalam masa yang sama ada jugak yang dengki kat aku dalam kepala ni bagitau...eh dah siap boleh balik la, da abes paper daa..jawab je apa yang kau tak tau (bengom) okeh, aku rasa nota -nota tadi masih berlegar-legar dalam otak aku...thats's why lah...wahhh wahhh genius (genius kau)

Okeh..apa kita nak buat malam ni ye Dayat...okeh Dayat sedang hanyut dengan filem magika nya...so, aku kat sini berblogging sambil dok jauh-jauh dari Dayat... =p

Hai, Mona...kita nak buat bisnes tudung bawal la nanti, jangan lupa kontek...(tetiba)

Eh, baru aku pasan, tajuk aku happy ending or sad ending yea...

Anyway...this is the best...happy ending!!!


Jom layan lee hong ki...




Tak dapat pergi konsert FT Island..sebab tak tau bile, sebab tak nak ambik tau pun, dan sebab memang tak nak pergi pun...bhahaha...walaupun aku suka budak kiut yang rap dalam lagu-lagu dorang tu...so cuteeeeeeee...okeh done, aku tau aku sudah tersasar topic....bai














Friday, 6 January 2012

Ini Bukan Cerita Korea



Pleasee....

Sori...tak nak la...lain kali lah yer......

Alaa...please...kali ni jer......Kita gi tengok wayang jer...pleaseee...

Ermm...

Siap siap yea, nanti kitorang datang ambik pas zohor

Haishhh!!!

============================================================

Dayat dengan Syafiq berjalan berdua tinggalkan aku dengan dia........aku tengok dorang (bengang)

Aku tengok kat sebelah..kena jalan dengan dia ke?

"Jom gi sana jap..." demm

So aku pun ikut lah dengan rasa berat hati nya....

"Kenapa awak senyap jer?" hello perlu ke aku berhuha-huha dengan orang yang baru je kenal..

"Entah..tak tau nak cakap apa"

"Jangan malu dengan saya, saya okay jer" Oh, saya tak malu dengan awak, rasa nak bertepuk bertampar jer..dem dem... first time kenal, takkan lah aku boleh nak berhuha tanpa sebab...aku keluar pun sebab my pet Dayat (nak sangat jadi kimi wa petto kan)...Okay Dayat saya rasa tertipu...T_T...

Berhenti minum dekat cafe au laitte (sesuka hati je aku bagi nama sebab dah lupa nama 'gerai kecik' dalam sunway tu, sebab kat situ bau kopi nya sangat kuat)

Duduk-duduk and borak-borak...Aku tak tau nak cakap apa then dia pun tak banyak cakap...demmm...rasa nak terjun je kat bawah tu...sambil pandang-pandang kat bawah...(tak dek maknanya nak terjun)

Then ktorang blah dari cafe tu dan ajak dia pergi ATM...

Cari-cari ATM tak jumpa...letih den...

"Awak, saya nak kuar g hisap rokok kat parking jap, boleh?"

"Okay" haish...boringnye...

Kebetulan kat depan tu ada satu kiosk kecik, aku pun masuklah nak usha majalah-majalah and komik...

Lama pulak aku dok dalam tu, tapi aku rasa tak dek la lama sangat...

Aku pun keluar takut dia cari aku tak jumpa...

Aku intai tempat parking...

Aikk...tak dek plak mamat ni..gi merokok ke gi mengurat...haishh...

Aku kena tinggal ke? Haaaa!! Demm.. 

Nombor dia aku tak dek plak dan dia pun tak dek nombor aku...ARGHH...aku kena tinggal...dah la tipon abes kredit...


Lantak...aku tunggu dulu seminit, kalau dia tak datang-datang jugak, aku boleh explore sendirilah sunway ni...erkk


Then nampak sorang mamat berbaju hitam ni, naik escalator dan macam tercari-cari orang..

Aku pandang jer dia dari jauh, malas nak lambai-lambai...tau ko gelabah tinggalkan anak dara orang sorang-sorang kat sini...

Dan dia nampak aku...

"Ingatkan awak dah turun bawah cari ATM sendiri tadi..." erkk..

"Oh, saya masuk kiosk tadi" dengan muka selamba aku jawab. Silent..

===============================================================

Syafiq hilangkan kad parking kereta...

Whaatt??


So, bermula lah explore race aku dengan mamat ni kat sunway untuk cari kad parking yang mungkin ditinggalkan oleh Syafiq di dalam kerete kat basement carpark... haishh!!!

Mamat ni cakap Syafiq ada masalah ingatan kot...herkk...saya tak cakap ye dayat...sila pukul dia sebab mengutuk your bf...

Destination guided by plan screen in sunway...thanks to sunway for providing such a good map, but i still can't read it..

From ATM ------> toilet --------> basement carpark B3

Dengan confidentnya masuk lift and turun dekat B3 sebab masa masuk sini parking kat B3...

Sampai-sampai je....helloooo....pandangan kat depan aku...semuanyaaaa....motosikall...

Aikk...kereta dah kena sumpah jadi motor ke pulak? dem...tak lawak langsung

Pusing sana, pusing sini, masuk pintu sana masuk pintu sini...yang kitorg nampak, motor, motor, motor....

Dan kitorang tergelak...


================================================================

Setelah beberapa lama...ktorang boleh la get along...borak-borak...wat lawak yang tak lawak..

Ajak dia pergi kedai buku..(ceh ajak, cam dah lama kenal la pulak kan)




tak tau nak beli novel ape, so just grab this,dengar kata yang cerita ni menginsafkan
harap-harap dapat menginsafkan aku.. 



Since sabar menunggu waktu-waktu untuk Dayat dan Syafiq berdating (suka ye korang berdua)

Kitorang pergi makan....


Borak-borak lagi

Then blah

Okeh, citer boring dah berakhir...yeayyy...