Sunday, 25 December 2011

Through of the Semester 4

ASSALAMUALAIKUM.... =)


Finally, semester 4 pun dah berakhir...wuhuuu...tapi sebelum betul-betul nak habis tu mestilah kena lalui satu ujian yang paling besar yang akan tentukan aku betul-betul jadi manusia tak sepanjang aku kat sini...wakaka..ayat tak boleh blah...


HEY YEAHH... FINAL EXAM...

Yeayyyy...final exam!!hilang akal apa suke final exam??!!...okay, i just try to be positive, so positive can be mine...wuhuuuu....

Sob..sob...papepun...i will miss my part 4 level..you are the best lah...give me tough time tapi still the best sebab dapat lalui satu lagi ujian yang bikin aku jadi manusia yang lebih tough...wuhuuu...(perlu ke ber wuhuu bagai..)..wuhuu... Alhamdulillah.....^__<


So sebagai menghargai part 4 level ni, nak rewind balik citer-citer yang boleh beri aku inspirasi untuk jawab exam nanti (pulak dah ^__^?)...kuikuikui.....erkk...

Bermula dari kelas yang paling aku suka dan berakhir dengan kelas yang paling tough (tak bermakna aku tak suka, still suka...sebab try to be positive in that class eventhough my friends heart already jumping a lot...but i was cool there (cool lah sangat)...yeahhh...i was cold...erkk..i mean...cool + cold..erm..yeah..erm...whatever la kau MP)

Kelas paling cold : first time kelas, that is minggu pertama jer, lecturer ni suda mengamuk..mana taknya kira-kira balik student ramai yang hilang..like hello..(her trademark..so cute)..yeah..what we expect for the first week, like heyy..kelas minggu pertama opkos la lecturer busy dengan meeting and banyak kelas cancel...and opkos la ada student yang baru jer datang beberapa hari nak balik rumah sambung raya lepas hantar barang-barang kat hostel..

"Mana pergi nama-nama yang saya sebut tadi?" (dengan suara yang sangat garang)

Erkk...kitorang satu kelas tak tahu nak cakap apa....

"Telefon dorang sekarang, saya nak dorang datang sekarang jugak,  tak kisah lah kat mana pun dorang sekarang" sekali lagi angin ribut melanda...

"Sekarang jugak!!!"

Erkk...masing keluarkan henpon... and aku taip mesej

To Yana :
 Yana, kat mana sekarang?

From Yana :
Baru je naik bas, tapi bas tak gerak lagi, kenapa?

To Yana : 
Puan suruh datang sekarang jugak..

From Yana :
Tapi yana dah kat atas bas..

Erk..xdapat den nak nolong lau dah kat atas bas.

Sepanjang kelas bersama pensyarah ni, kitaorang selalu 'sakit jantung'.. Coursework dah bagi awal-awal sem lagi, dan tak ketinggalan tutorial tiap-tiap minggu. Kelas setiap hari khamis, so setiap Khamis malam mesti dah jadi macam parkinson nak siapkan tutorial dia. Nak buat hari lain, series tak sempat sebab hanya khamis malam je free, hari-hari lain telah di booking oleh assignment-assigment and tutorial-tutorial subjek lain (hambek kau banyak gila kot)..Series jadi tak tentu arah...kuikui..aku ingat lagi, aku nak pegang laptop pun sampai terketaq-ketaq...so do with my friends..sampai aku fikir...what the fish jadi macam ni?? terketaq-ketaq bagai...haishhh...

Sapa yang nak ponteng time kelas dia, hmmm...mimpilah...sampai lubang cacing dia cari kau..sapa-sapa yang ter over slept, tak yah nak over slept sangatlah...sat gi henpon kau berbunyi, classmate kau tipon suh datang sekarang-sekarang tu jugak. Walaupun masa tu kelas dia dah nak habis, dia tunggu jugak kau datang. Tapi masa ni la fun..leh tengok persembahan free and yang penting boleh gelak-gelak..hilang stress!! Erkk...sori my friend..I just praise you just now...wuhuuu....

So, setelah 12 minggu kelas dia, tiba lah saat-saat yang di nantikan...presentation day...hellooo...(gedik)
Kung kang kung kang dok present kat depan..before my turn my group member fatin was really nervous..me? i feel not very nervous, but still nervous a little (nerbes jugak okayy) and stay with my notes and think how and what to say in front of the class. Yeah...i'm not really nervous and try not to be nervous...yeayy...sekali naik atas stage...mak aihhh...dup dap dup dap...haissshhh...awat lak nervous ni lak nih, (tah tetiba plak masa atas stage boleh plak teringat time aku g karaoke dengan classmates, kejadah apa plak, tak dek kena mengena langsung, bolehhh takkk????haishhh)...tapi bila dah sampai turn aku untuk present...Alhamdulillah.... Kenapa aku tak nervous sangat at the first place? berbanding sebelum-sebelum nih??? Sebab, Alhamdulillah, i trained my brain to believe that, its gonna be okay..nothing to be nervous at, as long as i know what i wanna say...Alhamdulillah....(try to be positive)

Okay, without realizing or not..to our surprise, her mood soooo gooood at that time...i like that situation a lot..And to my surprise again, she announced our marks of presentation on that day jugak, lepas habis je presentation tu...and guess what...all groups got A...yeahhh A...and she praise us...Wooww...For us this is amazing..So amazing!!! Just like a happy ending...But wait...we got tutorial again after that presentation..and we don't care about our nervous anymore...JUST DO IT..WHAT WRONG WITH IT!!!....

Last class, revision class..she back to the normal..setiap orang akan di panggil nama untuk present kat depan apa yang dia faham tentang bab 1 dan sehinggalah habis bab 8..so guess what lah, semua kelam kabut sebab tak study lagi... Puan pun bagi lah peluang untuk sapa-sapa yang faham dan boleh bagitahu..Kalau lah aku study, nak je aku jawab..haishh...tak perlu kot perkataan kalau..kau kan dah study tapi kelam kabut so kau nervous, so kau lupa (kasi penyepak laju-laju kat diri sendiri).

OKAY, bab 8 pun dah habis...so she announced, okay, sape yang belum bercakap lagi hari ni sila bangun..so ramai gila lah yang bangun, tinggal lah dalam sepuluh orang duduk..

"OKay, semua yang berdiri ni sila naik atas stage dan hiburkan kami"

So like..what??




Dengan muka yang tak rela, semua memulakan persembahan of the year...lalalalalala...........

Okay, enough with that fun...after that we gather in the circle and recite the yaasin as our ending of the class  of this semester and having our class meal with fun, salam peluk cium dengan puan..except lelaki lah..At the end..We are ended the class with happy ending...kan Dayat kan!! Bukan sebab dia belanja kita makan, tapi ini memang betul-betul happy ending punya wooo...ok bai...(belum nak ending lagi kalau tak lepas lagi exam ni, pulak tu paper ni yang paling last before dapat balik bercuti, memang happy ending betullah)

P/S : Terharu kot bila puan cakap take care tau, kat sorang-sorang bila ktorang bersalam ngan dia. Sebenarnya thanks for everything,puan!! Alhamdulillah dari awal sem lagi masa puan marah-marah saya cuba untuk positifkan diri bila saya cakap dalam hati ' dun worry dun worry, i will like her, yes i will' and yeah..saya memang sukakan puan sekarang. Aura positif selalu akan menang kan???

Erkk...so what happen to cooool class??? ermmm..hehehe...apa kata aku sambung lain kali jer..sebab time untuk study suda tiba..........waaaaaa....EXAM FEVER suda maiiii...

CHILL LAH.......ok bai.















No comments:

Post a Comment