Tuesday, 20 December 2011

A day before test



ASSALAMUALAIKUM.....







Yeahhh..esok ada test PP..hari jumaat ader test economy, ader submit itu, ada submit ini..macam-macam...tapi apa kes aku dok ber blog kat sini...satu hapa tak baca pun lagi...okay fine..malam ni terpaksa bersengkang mata lagi untuk study pulak, setelah almost seminggu aku menginap di bilik study, dan takut nak balik bilik sendiri tetengah malam and buat-buat muka cute and tak malu mintak tumpang bilik dayat, sok pagi kul 6.30 aku baliklah...s0key, dayat owez awesome as usual, never give up to entertain me yang kenkadang tah pape...perlu ke perkataan give up tu? actually, we never give up to entertain and help each other..i really love you my friends...wuhuuuu.....

Hari-hari tengok cermin kot2 mata dah jadi macam beruang koala...ader la nmpak sket2 lingkaran api pasifik kat mata aku....O_O....

Tak pe2..yang pasti setiap kali abes je saat-saat cemas macam tu, ianya selalu berakhir dengan perasaan nikmat yang tak tergambar rasanya..Yelah..cuba pikir, kita dah berusaha dan diiringi doa dan tawakal, akhirnya ianya berakhir dengan sangat ohsem...ALHAMDULILLAH...

Sehari sebelum test ini, apa aku tengah buat? Sedang berblogging sambil berfikir dan berdoa supaya hari esok adalah lebih baik dari hari ini..

Randomly speaking lah, tak tahu nak tulis apa, yang pasti aku memang teringin nak tulis sesuatu, whatever walaupun orang pikir, tah pape yang kau tulis ni, tak best langsung!! okay fine!! aku pun rasa tak best jer tapi still nak tulis...kenapa? sebab entry ni aku tulis untuk aku delete lepas beberapa hari di publish kot...mwahahaha..

Aku tanya dayat ( tetiba masuk bab dayat)... dayat suka baca blog tak? tanpa dia tahu yang aku ada blog yang huduh ini...
 Then Dayat pun cakap... ermm..bergantunglah, tapi dayat tak suka baca blog yang cerita pasal diri sendiri..
Erkkk...0kay then, Dayat...no hal.. sebenarnya tak ramai orang yang suka baca blog pasal diri orang tu sendiri jugak, tapi ada jugak yang suka macam tu..Aku pulak jenis fleksibel...aku boleh je baca sapa-sapa punya blog yang cerita pasal diri dia sendiri..because aku suka baca kehidupan orang lain..which is i feel that orang lain punya life boleh jadi inspirasi kat diri sendiri...

Even dia cerita pasal mak dia suh pergi kedai beli telur ayam, which is adik dia teringin sangat-sangat nak makan telur ayam, dengan malasnya terpaksa jugak lah dia keluar and tetiba pulak hujan, so, no hal..dia pun pakai lah payung, sampai-sampai kat kedai pulak, kedai tu tutup...so the next plan..macam mana dia nak dapatkan telur ayam tu jugak atau dia just balik rumah and terpaksalah adik dia lupakan pasal nak makan telur ayam rebus percik kicap... terpaksa lah adik dia mencekik kan tekak dengan makan pizza yang dah ready atas meja ...caitttt....kunun-kunun sedih la kan tak dapat makan telur ayam rebus tu...sekali pizza depan mata,haisshhh...tak bersyukur betul punya budak...kasi tibai kapla baru tau...sekian...

Randomly speaking again, aku da tak tau nak cakap apa...Dayat da balik bilik dia (selepas lepak bilik aku tadi) untuk beradu barang sejam dua (caitt..cakap jugak kata tak tau nak cakap apa)..so, my job is, kasi gegar dia punya katil selepas satu jam untuk temankan aku study kat bilik study...0h study room, u're my w0rld, but when people make noise there, that room become my pasar busuk..wuhuuuuu......


So, got to go, need to berjalan ke bawah dan naik bukit untuk sampai ke bilik study itu...wuhuu ayat skema di situ dan di sini jugak...k bai...before that better perform my isyak first....>__^











No comments:

Post a Comment