Sunday, 27 November 2011

Tumpang gembira...

Assalamualaikum...

Happy giler rasa hari ni...Alhamdulillah...miane also...

Before happy tu, i got a very scary moment...I got a message from him...

Hye..MP can u tell me how i need to do, to ensure that a person i love can love me too? Should i find a shaman to make she love me??

I was little disturbed by his word and feel scary anyway but somehow i know him, he wouldn't do that. So i just ignore his message. Eventhough i was already afraid.

The next day, i got a message again from him...

Hello, MP...i met the shaman last night. So, how you feel right now? Already started missing me??

Arghhh...scary..physcology mental disturbance.....I hate that guy from that on...
Selama ni aku hormat dia sebab dia lebih tua dari aku, aku hormat nasihat-nasihat yang dia bagi kat aku, aku betul-betul appreciate. But not more than that, i can't accept man roughly...aku bukan memilih tapi aku berhati-hati...because man around me just too scary me lorhhh...that why i was i am now...

I told my friend, they said...

Don't worry, as long as they know this, they can be my witness if something wrong happen to me...And this blog also as the prove...


Seriously, aku bukanlah perempuan yang nak tunjuk bagus, bukan jugak nak tunjuk hebat, dan aku pun bukanlah hebat...Tapi hati aku ni keras macam batu...sebab...sebab...atas sebab-sebab yang tak dapat di nyatakan dengan jelas kat sini, hati aku mati sungguh untuk lelaki...dan jangan cakap aku suka jadi macam ni...Tak...it's scary me also!!!

Petang tadi aku dapat lagi mesej dari dia...

It's okay, MP..i already understand about malay girl, they are so many malay women than men, so that why lah ramai perempuan melayu yang tak nikah, mungkin jugak salah satu punca masalah sosial dalam negara kita. Saya dah cari orang indonesia dan dah jumpa pun. Jangan cakap ramai lagi orang Malaysia pasal apa nak pilih orang indonesia pulak. Sebab perempuan melayu malaysia kebanyakannya susah nak paham, memilih dan banyak karenah.


Okay, fine Mr S..good for you. I don't mind at all...Kalau kau dah jumpa jodoh kau dengan orang Indonesia ke dengan orang Vietnam ke, terpulanglah...Baguslah...tak perlu lah aku rasa bersalah lagi. Itu maknanya dia lah jodoh kau, sebab tu lah kau susah gila nak cairkan hati aku...sebab dia dah jodoh kau...Faham tak!!

So, I hope kisah kita habis takat ni je, Aku harap pasni aku memang btul-betul dengar kau akan kahwin dengan perempuan Indonesia tu...She's may created for you...I just not find my man yet, but I know he will be somewhere... I'm SORRY, i have to lie to you that i already have someone. It's just for y0ur sake...dan untuk menghilangkan perasaan bersalah aku...

Pasal kau dok kutuk-kutuk perempuan melayu tu, pity of you...you just cannot accept what happen it is , so sebab tu lah kau dok kutuk-kutuk perempuan melayu tanpa sedar, kakak kau, mak kau, anak sedara kau, dorang pun perempuan melayu...0k fine, maybe dorang lagi better dari 'perempuan melayu'...makna kata kat situ...'perempuan melayu' yang kau maksudkan tu just another group of them.. oh, aku pun dalam grup yang sama cam 'perempuan melayu' tu ke?

One day only, just one day you meet me and we are friend in one month, make no sense lah...so kau ingat kau da cukup kumpul fakta pasal aku...okay fine...i understand you...okay, malas nak cakap banyak-banyak...i just disappointed with malay guy also..selalu buat kesimpulan tanpa berfikir panjang, asal kecewa...terus kuar statement yang macam bagus jer...

okay fine...kita FAIR kat sini...just keep hoorayyy with your good news....i'm happy for y0u....h00rayyyyyhhhh!!!!

















No comments:

Post a Comment