Sunday, 27 November 2011

Tumpang gembira...

Assalamualaikum...

Happy giler rasa hari ni...Alhamdulillah...miane also...

Before happy tu, i got a very scary moment...I got a message from him...

Hye..MP can u tell me how i need to do, to ensure that a person i love can love me too? Should i find a shaman to make she love me??

I was little disturbed by his word and feel scary anyway but somehow i know him, he wouldn't do that. So i just ignore his message. Eventhough i was already afraid.

The next day, i got a message again from him...

Hello, MP...i met the shaman last night. So, how you feel right now? Already started missing me??

Arghhh...scary..physcology mental disturbance.....I hate that guy from that on...
Selama ni aku hormat dia sebab dia lebih tua dari aku, aku hormat nasihat-nasihat yang dia bagi kat aku, aku betul-betul appreciate. But not more than that, i can't accept man roughly...aku bukan memilih tapi aku berhati-hati...because man around me just too scary me lorhhh...that why i was i am now...

I told my friend, they said...

Don't worry, as long as they know this, they can be my witness if something wrong happen to me...And this blog also as the prove...


Seriously, aku bukanlah perempuan yang nak tunjuk bagus, bukan jugak nak tunjuk hebat, dan aku pun bukanlah hebat...Tapi hati aku ni keras macam batu...sebab...sebab...atas sebab-sebab yang tak dapat di nyatakan dengan jelas kat sini, hati aku mati sungguh untuk lelaki...dan jangan cakap aku suka jadi macam ni...Tak...it's scary me also!!!

Petang tadi aku dapat lagi mesej dari dia...

It's okay, MP..i already understand about malay girl, they are so many malay women than men, so that why lah ramai perempuan melayu yang tak nikah, mungkin jugak salah satu punca masalah sosial dalam negara kita. Saya dah cari orang indonesia dan dah jumpa pun. Jangan cakap ramai lagi orang Malaysia pasal apa nak pilih orang indonesia pulak. Sebab perempuan melayu malaysia kebanyakannya susah nak paham, memilih dan banyak karenah.


Okay, fine Mr S..good for you. I don't mind at all...Kalau kau dah jumpa jodoh kau dengan orang Indonesia ke dengan orang Vietnam ke, terpulanglah...Baguslah...tak perlu lah aku rasa bersalah lagi. Itu maknanya dia lah jodoh kau, sebab tu lah kau susah gila nak cairkan hati aku...sebab dia dah jodoh kau...Faham tak!!

So, I hope kisah kita habis takat ni je, Aku harap pasni aku memang btul-betul dengar kau akan kahwin dengan perempuan Indonesia tu...She's may created for you...I just not find my man yet, but I know he will be somewhere... I'm SORRY, i have to lie to you that i already have someone. It's just for y0ur sake...dan untuk menghilangkan perasaan bersalah aku...

Pasal kau dok kutuk-kutuk perempuan melayu tu, pity of you...you just cannot accept what happen it is , so sebab tu lah kau dok kutuk-kutuk perempuan melayu tanpa sedar, kakak kau, mak kau, anak sedara kau, dorang pun perempuan melayu...0k fine, maybe dorang lagi better dari 'perempuan melayu'...makna kata kat situ...'perempuan melayu' yang kau maksudkan tu just another group of them.. oh, aku pun dalam grup yang sama cam 'perempuan melayu' tu ke?

One day only, just one day you meet me and we are friend in one month, make no sense lah...so kau ingat kau da cukup kumpul fakta pasal aku...okay fine...i understand you...okay, malas nak cakap banyak-banyak...i just disappointed with malay guy also..selalu buat kesimpulan tanpa berfikir panjang, asal kecewa...terus kuar statement yang macam bagus jer...

okay fine...kita FAIR kat sini...just keep hoorayyy with your good news....i'm happy for y0u....h00rayyyyyhhhh!!!!

















Tuesday, 8 November 2011

THINKING....

Assalamualaikum...





Lately i was thinking....and still thinking...ermm..this 'lately' means that since this year...arghh...it's still 2011 after all...(pehal??..pang!!)



I was thinking about this person, a close person to me..a friend, chinguu...she was in love...deep in love...but i think her love make her soo different now....her love change her so much....and i don't really know her since that...i;m not jealous of her...not event a bit...chongmal!!but i feel afraid...because...her love make her become worse, mess...until i was wondering...is that love???...arghhhh....chongmal!!!


HUUH.....i was feel so weird about her....she is seem to be enchanted by a demon...(hayakk!! too much emotion in here)...

But, YES, SHE is... 0h...come 0n...people may think that it was a normal...ya lorr...you are in love, so that's why you are being enchanted, that's normal... (but with a demon, okay)...

EhEM...tukar lidah...

Sejak ktorang sambung our degree kat sini...ktorang betul-betul dah berubah... i was brand new...( i hope) buku lama memang aku dah buang jauh-jauh...sekarang aku dah bukak buku baru...then aku tak pasti...adakah sekarang ni bermakna aku jugak dah buang kawan aku yang ni dari hidup aku atau adakah dia yang dah buang aku dari hidup dia, atau adakah kami sama-sama dah buang antara satu sama lain...after all...we both are change now...

0kay, berbalik pada kisah cinta kawan aku ni. they are really mess...she and her fiancee...i don't know...in the end, what they are try looking for?? everyone...everyone of us..our college mate....we are confused, the atmosphere was depressed when see both of them...the lecturer, the people...aren't they feel ashamed...and hey, girl...are you stupid??

That guy, we're see he was 'so in l0ve' with her..everyday he come to our college and pretending to be a student and give her daily surprises, SLAP, LOSE HIS TEMPER ON her IN FRONT OF OTHERS, DRAG HER DOWNSTAIRS HUSHLY, SLAP HER IN FRONT OF HER LECTURER...just because she is being happy with her friend, having normal chat with girlfriend then laugh while waiting for the class start...and this demon of hell guy attack her like a crazy person....it doesn't make a sense at all...arghhh.... i must be crazy to see them.

I'M sorry to say this...she is like a stupid person now...di tampar, di tolak kepala, di maki, di hamun depan orang ramai dalam fakulti, dan dia hanya tunduk, sambil kesat-kesat air mata...hey, perempuan kau ade hak nak melawan, kau sedar tak. Dia dah melampau! all these was told by my friend, and they themselves have no gut to prevent her from being humilatated by this hell guy....ARGHH....aku tau aku memang dah benci giler dengan lelaki ni, sebab aku pernah kena

"hey, kau pe hal nak campur, dia tunang aku, kau nak campur pe hal, aku dah lama tak puas hati dengan kau" 


kuang ajaq punya jantan..kau ingat kau tu tunang paling hebat bila dapat tundukkan perempuan kau jadi macam tuh... bodoh...kau bukan lelaki la bangsat!!

0f c0urse lah aku tak cakap macam tu depan dia, sekali aku kena lempang jatuh tingkat 4 mau mati katak aku kat situ...yup..masa tu kitorang kat tingkat 4, lepas habis kelas bahasa and 0f c0urse la dia ader kat situ sebab nak stalk tunang dia, sama ada meja tunang dia duduk tu sebelah ngan budak lelaki ke tak, walaupun even ader space sekangkang kera kat tengah2...it was arghhh...a big depression to his soul...jiwa kacau!!! crazy person...is he is real in mental problem now!! i guess it so!

And for her....I don't know what to do again. i lose my strength to advise her. When i preach on her, what i get back is..
"yes, i know"
"yes, i know"
"yes, i know"
"yes, i know"
"yes, i know"
"yes, i know"

WhAT the heck of she knows actually, i was wondering? and makes me little crazy as well...i got a crazy virus when i talk to her,...arghhh.... i didn't ask her if she know it or not...you are getting too much my friend...

Yeah..sejak dorang tunang, hubungan aku dengan kawan aku yang ni pun dah tak berapa ngam...dan untuk certain-certain thing aku banyak bertelagah dengan dia, bagi aku pemikiran dia sekarang ni sangat-sangat pelik..dia boleh komen benda-benda yang tak masuk akal and aku dah tak begitu into with her joke...so, pity of her.. aku tahu aku pun dah banyak berubah...sejak aku menjauhkan diri dari dia, aku jadi more happy...i'm s0rry...but i have to admit it! mungkin tu antara sebab-sebab aku dah berubah....and i'm happy to be al0ne...hahaha...but of c0urse i have s0 many friend...cuma terkadang tu...aku suka curi peluang untuk menyendiri...and what i f0und is, it was awes0me!!! give me m0re calmness and space t0 think pr0perly...real awes0me!!

Dan dia fikir aku dah tak nak kawan dengan dia...hahaha...it was so childish to think that...aku tak sangka masih wujud lagi ayat macam tu..tapi aku tau, dia cakap macam tu because she was lonely...yeah... i know...i'll try to understand...but everytime i want to her, or hanging with her, it will end up with....


"hello...0wh...saya tengah borak-borak dengan *****. oh there, oh this...0h yeah, oh really...." and then i'm getting bored....because i kn0w she will talk till the end 0f the w0rld with her fiancee. s0. i just...0kay...fine...let me find another interesting thing to do...it's better for me, since i want to hang with y0u because y0u are feeling i was far form y0u and lastly i was end up t0 be like a 'tugu'...0kay..that;s fine!

Am i selfish? hang out with my classmate and having so much enjoyable and memorable moment but she was end up in her bedroom and having phone call with her fiancee all day l0ng??? aku cuba nak ajak dia, tapi aku tau last sekali mesti dia cakap
"ermmm...nanti aku fkir dulu" and...dan aku tunggu punya tunggu dah berjanggut pun dia tak cakap pape, nak pergi ke tak...such a big decision...0kay girl...i have s0 much patience 0n y0u! and it's g0ing reached the limit...i'm s0rry if i say...i'm in my 0wn w0rld and y0u are in y0ur w0rld, we are separate n0w!!but i will always keep watching 0n y0u...y0u can still c0unt 0n me, if any matters 0ccured...just d0n't challenge my limit...i'm n0t s0 g00d friend after all...i just can be there if y0u need my help...




P/S: aku pernah tanya kawan aku, berdosa tak kalau aku musnah kan hubungan dorang....harharhar...dan kawan aku cakap...wajib di musnahkan...tapi sampai sekarang aku tak buat pun...aku and kawan-kawan yang lain cuma buat apa yang patut jer, t0ld her sister and until n0w tak de respon apa2 pun...but i h0pe everything g0nna be 0kay after this aidil adha...tapi aku tak pasti 0kay yang macam mana.....just pray f0r it!