Saturday, 31 December 2011

Picture of me

Assalamualaikum.....


Today...before we end up 2011...I want to randomly talk about everything...which is dengan erti kata lain...tak de motif punnnnnnnnnn....bhahahaha....

So boring of me....

Just wanna share some picture, which is gives me thousand meaning...repeat again...THOUSAND MEANING (perlu ke nak repeat, MP hoii)

It was spontaneous picture while i make revision this whole day...wuhuuu.....(ye ke whole day kau study?)

Erkk...emm..opkos la ader main-main sket....T_T

0keh...layan je lah nih...tak payah nak membebel lebih-lebih....

series kau.....final exam tahun depan.....

lambat lagi............pe barang study awal-awal.......

lek luuuuuuuuuu.....enjoy ah derrr........

(cobaaaaaannnnnnn)




i know...i can't choose both of you at the same time...
i know......i was too greedy.....
i know....i will mess up........
i know........both of you really important to me....
so important...
so....i end up.......
choose both you......bha hahaha
because you two make me hapyyyyhhh.....

who know him? hands up? yeah...you..no no...you you...yes yes...
he is si woon...you are right...
if you met him some where tell him that
i gaseumi mureoyo...
not you.....but me....hihihihi



i state a law that chocolate have a good chemistry with law...
law is bitter but chocolate is sweet...
i try to mix chocolate and law...
but it end up...
chocolate is better...mwhahaha....

tonight my friends will celebrate new year somewhere in dataran shah alam or I-CITY
i just end up here...
in my lovely room...
just to say.....
happy new year....!!!!!
semoga tahun 2011 yang akan meninggalkan kita telah beri kita ruang yang secukupnya untuk kita berubah matang ...
mahupun untuk berjaya....
jangan end up this 2011 by saying i don't have wishes that come true yet this 2011
berusaha kah sudah untuk merealitikan impian itu walaupun ianya tidak berjaya?
yeah...kalau dah berusaha tapi still tak berjaya...that mean awak dah berjayalah....
berjaya dalam berusaha untuk mendapatkannya....caya lah....daebakkk...bukan debob yea...(means that hebat)
yelah...bukan kah sia-sia je bila tahun 2012 dah nak berakhir pun akan cakap benda yang sama

cane ni bro, gua punya wish 2011 yang gua sambung sampai 2012 tak jadi-jadi pun bro, gua rimas ni bro, gua rimas!! gua dah doa...xjadi-jadi pun bro...ce bagi doa lain..


ek eleh...kecoh jer...doa je?? tak dek usaha apa barang, bro

oh...camtu ek bro??nape tak gitau awal-awal
ek eley....lu ni bikin panasss jer...len kali usaha, doa dan tawakal...tu baru lah best...pakej tu...ek eley kau ni...
ok bro...daebakk

erkkkk...perlu ke aku buat contoh camni....larikkkkk


aku ternampak ex aku post (ternampak ker?)
dah dia friend list aku opkos la nampak...
dia post...

share this if you end up 2011 by still being single



perlu ke bro? cakap je la nak tarik simpati....kuikui...
any way bro, kita sama-sama single...
what so problem about it....
single means awesome babe....

so for my ex...
wat rilex suda...
hope you will find your true love...
nothing to be regret....

just thank for used to be a part of my life

L0VE IS BEAUTIFUL?? HOW??

ERK...


OHHH.....okay...that all for now...need to digest my construction law againnnn....papepun SELAMAT TAHUN BARU 2012...

DELETE segala file yang penuh dengan virus
FORMAT dengan file baru...
Atau buang je dalam recycle bin...
Beli yang baru...tak yah pening-pening kepala...

Apa MOTIF????

LArikkkkk.....

OKeh....i come to you, my notes...dun worry....T_T
















Friday, 30 December 2011

Feel Bad

ASSALAMUALAIKUM....


Entry Serious # tak best pun


Aku hadir di sini kerana masa lalu...
Aku berada di sini kerana masa lalu yang kejam...
Aku berdiri di sini kerana masa lalu yang membenarkan


Aku akui ini dunia baru...
Dunia ini lebih bahagia dari masa lalu...
Dunia ini lebih adil




Dia sebahagian dari masa lalu aku...
Tapi kini lebih teruk dari aku...


I feel bad, very bad...


Because I hate him...
Yes, I hate him so much...
I'm sorry I can't handle this..
I just feel so sorry for you..
Still wondering how can you spend your life with him...
Still wondering, my friend...


I hate him, but I throw it on you..


I was hypocrite when I talk with you nicely...


I hate your smile because I know it just a temporary...


When he come back...he will kill your smile...


When i try to avoid you, just please don't find me...


Because I feel want to kill him when I see you...


I was bad...


Let me go...


Don't talk with me nicely...


Don't buzz my YM


Don't ask me why i was silent...


and please don't share any cent of your credit to me...


makes me feel very bad...more and more..


Why I be like this? Because I was very bad, very cold...


I always mad at you, lost my temper on you...Just hate me!


I'm not your fiancee...I'm a girl that can hurt you other than your fiancee...


Trust me!


I'm not good...


I just can pray for you girl that, one day you can realized that he is not good for you..


or


Maybe...he can change


But my heart feel that he will not change...


I'm sorry once again...


I know you are actually being tested by Allah s.w.t


This test doesnt burden you or you already feel this is hard?




But not...


Because your love toward him so ridiculous...


Allah is testing you...I hope your story will have happy ending...




But i really hope that one day...or maybe faster than one day...


You're realised that...




ALLAH LOVE YOU MORE THAN YOU KNOW...









































LAPAR

ASSALAMUALAIKUM...



HI...here in the morning, craving for food...

Actually, aku tengah men denda diri sendiri....

MAKAN ROTI JE DINNER HARI NI...

PADAN MUKA...

PETANG KEMARIN HAVING THIS...




AND THIS...




AND 2 cheezy wedges

and 1 koslok n 1 kentang putaq (besaq punya!!!)

pepsi botol besaq    (opkos lah aku bukan orang kedah, perlis mahupun pulau pinang)


of course la tak makan sorang-sorang tapi bersenang hati bersama-sama dengan nana and yana di KFC setelah bersenang hati jugak menyiapkan assignment... (be positif kan)


Ayam tiga ketul sorang (hambek kau)


Tapi sebenarnya ktorang pakai kupon yang ada sorang hamba Allah ni bagi time aku dok tengah buat keje kat bilik study...TENQ, arigato, kamsahamida, merci and makacih sebab menyokong pengeluaran wang keluar dari bank kami....


Sebenarnya tak kenal pun sapa budak yang baik hati yang bagi kupon tu kat aku..erkk...

Sekali bayar, RM54.00....wink....;)

Government tax dia...makk aihhh...murah bebenor..boleh dapat cheezy wedges lagi satu kot (dengan perasaan nak mintak cheezy wedges lagi satu)

Kenalah RM 18 sorang....(bertuah betol)

Kenapa tak pergi ramai-ramai??

Sebab...tak dek sapa yang sudi melabur kat KFC di kala petang kemarin, hanya kami bertiga that craving for KFC a lot...( kami ke aku? cett).

Tapi tak pe lah..... nasib baik aku peminat KFC yang tegar....
Then we eating, gossiping, huha huha (secara sopan, kuikuikui) tak bole blah

Berbalik kepada malam ni tadi..

So, selepas dinner bersama roti gardeniar and peanut...

Keluar kejap pergi perjumpaan mentor dan mentee kolej...

Jumpa Dayat kat sana and fill this form....







Habis jer perjumpaan and sebelum balik bilik aku tanya Dayat...

Ada maggi tak? (caitt...kata nak men denda diri sendiri)






Horayyy....TENQ DAYAT for your megi....wink... ;)

Yes, esok I can Having my normal meals....

Bagus jugak strategi ni..

Menggalakkan kemasukan duit ke dalam bank....( tak de nye nak masuk sangat)

Tapi jangan amalkan selalu....Tips yang paling baik untuk berjimat adalah berpuasa, dapat jimat duit, dan dapat pahala lagi......=)

0KEH, BETTER GET SLEEP BEFORE AKU MEMBEBEL LEBIH BANYAK LAGI BENDA-BENDA MENGARUT!!!















Wednesday, 28 December 2011

TIMELESS

ASSALAMUALAIKUM.....

EHEM...tiba-tiba rasa nak tulis something random yang tak dek kena mengena dengan nota ringkas yang aku tengah buat sekarang...nak kasi release sket stress...asyik menghadap nota construction technology ni bikin tegang urat kepala. Tapi ada something yang kasi aku semangat untuk terus buat keje pada hari yang indah ini...wuhuuuu....TIMELESS~~





UHUKK..MV ni sebenarnya sangat sedih...baru tengok MV belum tengok cerita dia betul-betul lagi. Dah la aku ni sensitip sket bila tengok citer sedeh2 neh (gedik)...eh, citer dia pasal apa hah?? aku nak tengok lah...baru jer siang tadi godek laptop and tetiba pulak terjumpa MV ni dalam laptop aku, bila masa lak aku amik MV ni? Ngan mimi ker dengan si kembar tu eh??? 

But wait...
apa kena mengena dengar lagu ni boleh kasi aku semangat nak buat keje? Takdek motif langsung aku neh.....haishhh...patut lagi sedeh, ni lagi semangat pulak...tapi yang pasti, aku dah dengar lagu ni nak dekat doploh kali dah hari ni, campur yang english version nyanyian kelly clarkson dengan justin guarini sekali....

Aku try google, cari maksud timeless...mwahahaha...maksud nya kat situ 'tak habis-habis'...patutlah tak habis-habis aku dengar lagu ni..asyik dok ulang-ulang je pakcik google oiii....

Kalau ikut kefahaman aku sendirilah, maksud dia 'tak cukup masa', 'tak sempat' atau lebih sweet lagi 'eh, aku tak dek masa lah, boleh tolong cepat sket tak kalau kau nak mengarut kat sini pun'

Erkkk....rasa nak bagi penampo je kat diri sendiri...

Jom dengar yang english version pulak, pun best!!!




Okeh, boleh la berkaraoke sekarang.....

Tengok yang version dia tunjuk xiah TVXQ dengan Zhang Li Yin nyanyi pun lagi best...sebab dorang nyanyi penuh perasaan sebab tu lah MV tu ada lagi feeling kat situ...and so that la setelah berzaman aku baru nak mula minat TVXQ terutama Xiah..vokal dia memang mantap lah...

0keh ni hah aku kasi satu lagi vid yang dorang nyanyi (rajin pulak aku malam ni yea)...


OKeh, yang ni part 2 punya, yang mula-mula tadi part 1, apa motif ada part 1 and part 2 pun aku tak tau, maybe kesinambungan cerita pasal siwoon...oh yea...siwon pun ader dalam neh...i like i like (gedik, sila abaikan ini)

0keh, enjoy...CHILL LAH...nak sambung SHORING pulak...

SHORING IS CARING???? (Sila abaikan)







Sunday, 25 December 2011

Through of the Semester 4

ASSALAMUALAIKUM.... =)


Finally, semester 4 pun dah berakhir...wuhuuu...tapi sebelum betul-betul nak habis tu mestilah kena lalui satu ujian yang paling besar yang akan tentukan aku betul-betul jadi manusia tak sepanjang aku kat sini...wakaka..ayat tak boleh blah...


HEY YEAHH... FINAL EXAM...

Yeayyyy...final exam!!hilang akal apa suke final exam??!!...okay, i just try to be positive, so positive can be mine...wuhuuuu....

Sob..sob...papepun...i will miss my part 4 level..you are the best lah...give me tough time tapi still the best sebab dapat lalui satu lagi ujian yang bikin aku jadi manusia yang lebih tough...wuhuuu...(perlu ke ber wuhuu bagai..)..wuhuu... Alhamdulillah.....^__<


So sebagai menghargai part 4 level ni, nak rewind balik citer-citer yang boleh beri aku inspirasi untuk jawab exam nanti (pulak dah ^__^?)...kuikuikui.....erkk...

Bermula dari kelas yang paling aku suka dan berakhir dengan kelas yang paling tough (tak bermakna aku tak suka, still suka...sebab try to be positive in that class eventhough my friends heart already jumping a lot...but i was cool there (cool lah sangat)...yeahhh...i was cold...erkk..i mean...cool + cold..erm..yeah..erm...whatever la kau MP)

Kelas paling cold : first time kelas, that is minggu pertama jer, lecturer ni suda mengamuk..mana taknya kira-kira balik student ramai yang hilang..like hello..(her trademark..so cute)..yeah..what we expect for the first week, like heyy..kelas minggu pertama opkos la lecturer busy dengan meeting and banyak kelas cancel...and opkos la ada student yang baru jer datang beberapa hari nak balik rumah sambung raya lepas hantar barang-barang kat hostel..

"Mana pergi nama-nama yang saya sebut tadi?" (dengan suara yang sangat garang)

Erkk...kitorang satu kelas tak tahu nak cakap apa....

"Telefon dorang sekarang, saya nak dorang datang sekarang jugak,  tak kisah lah kat mana pun dorang sekarang" sekali lagi angin ribut melanda...

"Sekarang jugak!!!"

Erkk...masing keluarkan henpon... and aku taip mesej

To Yana :
 Yana, kat mana sekarang?

From Yana :
Baru je naik bas, tapi bas tak gerak lagi, kenapa?

To Yana : 
Puan suruh datang sekarang jugak..

From Yana :
Tapi yana dah kat atas bas..

Erk..xdapat den nak nolong lau dah kat atas bas.

Sepanjang kelas bersama pensyarah ni, kitaorang selalu 'sakit jantung'.. Coursework dah bagi awal-awal sem lagi, dan tak ketinggalan tutorial tiap-tiap minggu. Kelas setiap hari khamis, so setiap Khamis malam mesti dah jadi macam parkinson nak siapkan tutorial dia. Nak buat hari lain, series tak sempat sebab hanya khamis malam je free, hari-hari lain telah di booking oleh assignment-assigment and tutorial-tutorial subjek lain (hambek kau banyak gila kot)..Series jadi tak tentu arah...kuikui..aku ingat lagi, aku nak pegang laptop pun sampai terketaq-ketaq...so do with my friends..sampai aku fikir...what the fish jadi macam ni?? terketaq-ketaq bagai...haishhh...

Sapa yang nak ponteng time kelas dia, hmmm...mimpilah...sampai lubang cacing dia cari kau..sapa-sapa yang ter over slept, tak yah nak over slept sangatlah...sat gi henpon kau berbunyi, classmate kau tipon suh datang sekarang-sekarang tu jugak. Walaupun masa tu kelas dia dah nak habis, dia tunggu jugak kau datang. Tapi masa ni la fun..leh tengok persembahan free and yang penting boleh gelak-gelak..hilang stress!! Erkk...sori my friend..I just praise you just now...wuhuuu....

So, setelah 12 minggu kelas dia, tiba lah saat-saat yang di nantikan...presentation day...hellooo...(gedik)
Kung kang kung kang dok present kat depan..before my turn my group member fatin was really nervous..me? i feel not very nervous, but still nervous a little (nerbes jugak okayy) and stay with my notes and think how and what to say in front of the class. Yeah...i'm not really nervous and try not to be nervous...yeayy...sekali naik atas stage...mak aihhh...dup dap dup dap...haissshhh...awat lak nervous ni lak nih, (tah tetiba plak masa atas stage boleh plak teringat time aku g karaoke dengan classmates, kejadah apa plak, tak dek kena mengena langsung, bolehhh takkk????haishhh)...tapi bila dah sampai turn aku untuk present...Alhamdulillah.... Kenapa aku tak nervous sangat at the first place? berbanding sebelum-sebelum nih??? Sebab, Alhamdulillah, i trained my brain to believe that, its gonna be okay..nothing to be nervous at, as long as i know what i wanna say...Alhamdulillah....(try to be positive)

Okay, without realizing or not..to our surprise, her mood soooo gooood at that time...i like that situation a lot..And to my surprise again, she announced our marks of presentation on that day jugak, lepas habis je presentation tu...and guess what...all groups got A...yeahhh A...and she praise us...Wooww...For us this is amazing..So amazing!!! Just like a happy ending...But wait...we got tutorial again after that presentation..and we don't care about our nervous anymore...JUST DO IT..WHAT WRONG WITH IT!!!....

Last class, revision class..she back to the normal..setiap orang akan di panggil nama untuk present kat depan apa yang dia faham tentang bab 1 dan sehinggalah habis bab 8..so guess what lah, semua kelam kabut sebab tak study lagi... Puan pun bagi lah peluang untuk sapa-sapa yang faham dan boleh bagitahu..Kalau lah aku study, nak je aku jawab..haishh...tak perlu kot perkataan kalau..kau kan dah study tapi kelam kabut so kau nervous, so kau lupa (kasi penyepak laju-laju kat diri sendiri).

OKAY, bab 8 pun dah habis...so she announced, okay, sape yang belum bercakap lagi hari ni sila bangun..so ramai gila lah yang bangun, tinggal lah dalam sepuluh orang duduk..

"OKay, semua yang berdiri ni sila naik atas stage dan hiburkan kami"

So like..what??




Dengan muka yang tak rela, semua memulakan persembahan of the year...lalalalalala...........

Okay, enough with that fun...after that we gather in the circle and recite the yaasin as our ending of the class  of this semester and having our class meal with fun, salam peluk cium dengan puan..except lelaki lah..At the end..We are ended the class with happy ending...kan Dayat kan!! Bukan sebab dia belanja kita makan, tapi ini memang betul-betul happy ending punya wooo...ok bai...(belum nak ending lagi kalau tak lepas lagi exam ni, pulak tu paper ni yang paling last before dapat balik bercuti, memang happy ending betullah)

P/S : Terharu kot bila puan cakap take care tau, kat sorang-sorang bila ktorang bersalam ngan dia. Sebenarnya thanks for everything,puan!! Alhamdulillah dari awal sem lagi masa puan marah-marah saya cuba untuk positifkan diri bila saya cakap dalam hati ' dun worry dun worry, i will like her, yes i will' and yeah..saya memang sukakan puan sekarang. Aura positif selalu akan menang kan???

Erkk...so what happen to cooool class??? ermmm..hehehe...apa kata aku sambung lain kali jer..sebab time untuk study suda tiba..........waaaaaa....EXAM FEVER suda maiiii...

CHILL LAH.......ok bai.















Tuesday, 20 December 2011

A day before test



ASSALAMUALAIKUM.....







Yeahhh..esok ada test PP..hari jumaat ader test economy, ader submit itu, ada submit ini..macam-macam...tapi apa kes aku dok ber blog kat sini...satu hapa tak baca pun lagi...okay fine..malam ni terpaksa bersengkang mata lagi untuk study pulak, setelah almost seminggu aku menginap di bilik study, dan takut nak balik bilik sendiri tetengah malam and buat-buat muka cute and tak malu mintak tumpang bilik dayat, sok pagi kul 6.30 aku baliklah...s0key, dayat owez awesome as usual, never give up to entertain me yang kenkadang tah pape...perlu ke perkataan give up tu? actually, we never give up to entertain and help each other..i really love you my friends...wuhuuuu.....

Hari-hari tengok cermin kot2 mata dah jadi macam beruang koala...ader la nmpak sket2 lingkaran api pasifik kat mata aku....O_O....

Tak pe2..yang pasti setiap kali abes je saat-saat cemas macam tu, ianya selalu berakhir dengan perasaan nikmat yang tak tergambar rasanya..Yelah..cuba pikir, kita dah berusaha dan diiringi doa dan tawakal, akhirnya ianya berakhir dengan sangat ohsem...ALHAMDULILLAH...

Sehari sebelum test ini, apa aku tengah buat? Sedang berblogging sambil berfikir dan berdoa supaya hari esok adalah lebih baik dari hari ini..

Randomly speaking lah, tak tahu nak tulis apa, yang pasti aku memang teringin nak tulis sesuatu, whatever walaupun orang pikir, tah pape yang kau tulis ni, tak best langsung!! okay fine!! aku pun rasa tak best jer tapi still nak tulis...kenapa? sebab entry ni aku tulis untuk aku delete lepas beberapa hari di publish kot...mwahahaha..

Aku tanya dayat ( tetiba masuk bab dayat)... dayat suka baca blog tak? tanpa dia tahu yang aku ada blog yang huduh ini...
 Then Dayat pun cakap... ermm..bergantunglah, tapi dayat tak suka baca blog yang cerita pasal diri sendiri..
Erkkk...0kay then, Dayat...no hal.. sebenarnya tak ramai orang yang suka baca blog pasal diri orang tu sendiri jugak, tapi ada jugak yang suka macam tu..Aku pulak jenis fleksibel...aku boleh je baca sapa-sapa punya blog yang cerita pasal diri dia sendiri..because aku suka baca kehidupan orang lain..which is i feel that orang lain punya life boleh jadi inspirasi kat diri sendiri...

Even dia cerita pasal mak dia suh pergi kedai beli telur ayam, which is adik dia teringin sangat-sangat nak makan telur ayam, dengan malasnya terpaksa jugak lah dia keluar and tetiba pulak hujan, so, no hal..dia pun pakai lah payung, sampai-sampai kat kedai pulak, kedai tu tutup...so the next plan..macam mana dia nak dapatkan telur ayam tu jugak atau dia just balik rumah and terpaksalah adik dia lupakan pasal nak makan telur ayam rebus percik kicap... terpaksa lah adik dia mencekik kan tekak dengan makan pizza yang dah ready atas meja ...caitttt....kunun-kunun sedih la kan tak dapat makan telur ayam rebus tu...sekali pizza depan mata,haisshhh...tak bersyukur betul punya budak...kasi tibai kapla baru tau...sekian...

Randomly speaking again, aku da tak tau nak cakap apa...Dayat da balik bilik dia (selepas lepak bilik aku tadi) untuk beradu barang sejam dua (caitt..cakap jugak kata tak tau nak cakap apa)..so, my job is, kasi gegar dia punya katil selepas satu jam untuk temankan aku study kat bilik study...0h study room, u're my w0rld, but when people make noise there, that room become my pasar busuk..wuhuuuuu......


So, got to go, need to berjalan ke bawah dan naik bukit untuk sampai ke bilik study itu...wuhuu ayat skema di situ dan di sini jugak...k bai...before that better perform my isyak first....>__^











Saturday, 3 December 2011

B1A4 dan si kembar~~

Assalamualaikum........ =)

Selalu kan aku rasa blog ni asyik citer perkara-perkara yang stress jer... sekali sekala jom kita enjoy dengan K-POP.....Wuhuuuuuuuuuuuu....~~~

Sebelum tu, aku nak buat pengakuan, Aku sebenarnya adalah peminat KOREAN'S...EVERYTHING ABOUT KOREAN, DRAMA, K-POP....DRAMA BALIK, DAN K-POP...DRAMA, DRAMA DAN DRAMA LAGI....sejak f0rm 3 sampai lah umur 23 tahun ni,memang minat sangat2 lah....minat ketat-ketat...kalau drama tu kadang-kadang, tak payah tengok subtitle dah boleh paham dah apa yang dorang cakap...

Kalau K-pop, aku paling suka 2PM, SHINEE, GIRL'S GENERATION, SUJU, B1A4, INFINATE, CN BLUE, FT ISLAND n ramai lagi lah, tapi paling suka 2PM...hikhikhik...sebab dorang very the man.....




TAPI.......

Rupa-rupanya ada lagi orang-orang yang lagi dasyat dari aku...

sampai sanggup pergi berhimpit-himpit, bersempit-sempit pergi sambut K-POP idol ni kat airport..yelah, semalam kan SUJU, B1A4, MISS A n sape lagi entah yang datang ke MALAYSIA untuk konsert dorang...malam ni konsert dorang dan malam ni jugak lah dorang akan balik....aku tak tahu pun pasal kedatangan dorang kat Malaysia semalam, thank t0 kembar yang fanatik giler dengan B1A4 ni...haissshhh...unnie pening tengok korang.....

Ceritanya pasal si kembar ni, semalam dorang pergi airport nak sambut B1A4, siap bawak hadiah dan sepanduk comel dengan tulisan korea lagi....terbaek lah!...Tapi yang sedihnya, dorang dengan peminat-peminat B1A4 yang lain, tunggu punya tunggu, tiba-tiba dapat info yang B1A4 dah sampai kat hotel...HAISHH...sedih giler sampai nangis2 pulak dorang..... 

Tadi lepas habis kelas korea~~ehem...pembetulan~~ktorang pergi kelas tu, tapi bila sampai sana dapat mesej kelas di batalkan sebab seongsenim ada hal...apa ni seongsenim, saya dah semangat nak pergi kelas tau, dah la saya ni student baru, pulak tu minggu lepas saya dah semangat nak pergi kelas korea, seongsenim cakap batal jugak....apa ni, apa ni semua seongsenim...saya sangat2 merajuk dengan seongsenim....dah la seongsenim!! ehem....

Sambung cerita si kembar tadi, dalam perjalanan nak balik ke kolej tadi,si kembar ni asyik gaduh jer...semuanya pasal B1A4...dorang nak pergi jumpa B1A4 lagi malam ni, nak hantar B1A4 balik ke korea kat airport...hadoi...unnie pening lagi....aishah...aini...unnie pun dah tertukar mana satu aishah mana satu aini, muka sama, suara pun sama.... make unnie lagi pening....y0u all sangat terbaek lah, bikin unnie ternganga..hikhikhik.....

Dan...aishah dan aini, jadi tak korang pergi hantar B1A4 mlm ni? Papehal update kat unnie yea, unnie suka dengar cerita korang...=)


Tapi aku percaya, kat luar sana memang ramai gila peminat k-pop, gila-gila ramai...tapi untuk peminat k-pop macam kitorang ( eh, aku pun termasuk jugak ker? weh2, aku pun peminat k-pop apa) satu jer nak mintak...sape-sape artis Malaysia yang nak tiru k-pop, lupakan je lah lau tak dek talent macam dorang...dorang dah hebat sebagai dorang...tak perlu lah nak buat market macam dorang...kita pun boleh jadi hebat kalau tak tiru dorang...INDIE BAND MALAYSIA hebat ape!! So, kekal lah sebagai apa yang kita dah ada...tak payah nak kawai sangat lah! Kalau nak tiru, baik tiru benda yang boleh membangunkan bangsa...0KAY...PAPEPUN MALAYSIA STILL THE BEST! KALAU DAH TIRU MANA NAK BEST LAGI...YE TAK?

OKAY, Sebelum aku melalut dan menyimpang ke jalan yang bengkang bengkok, jom kita layannnn MV B1A4....(lompat-lompat sambil tepuk tangan dan sila buat muka comel, sebab dorang sangat comel)













~~~video yang walaupun tengok banyak-banyak kali tapi tak pernah bosan~~~KYEopTA >__<













Sunday, 27 November 2011

Tumpang gembira...

Assalamualaikum...

Happy giler rasa hari ni...Alhamdulillah...miane also...

Before happy tu, i got a very scary moment...I got a message from him...

Hye..MP can u tell me how i need to do, to ensure that a person i love can love me too? Should i find a shaman to make she love me??

I was little disturbed by his word and feel scary anyway but somehow i know him, he wouldn't do that. So i just ignore his message. Eventhough i was already afraid.

The next day, i got a message again from him...

Hello, MP...i met the shaman last night. So, how you feel right now? Already started missing me??

Arghhh...scary..physcology mental disturbance.....I hate that guy from that on...
Selama ni aku hormat dia sebab dia lebih tua dari aku, aku hormat nasihat-nasihat yang dia bagi kat aku, aku betul-betul appreciate. But not more than that, i can't accept man roughly...aku bukan memilih tapi aku berhati-hati...because man around me just too scary me lorhhh...that why i was i am now...

I told my friend, they said...

Don't worry, as long as they know this, they can be my witness if something wrong happen to me...And this blog also as the prove...


Seriously, aku bukanlah perempuan yang nak tunjuk bagus, bukan jugak nak tunjuk hebat, dan aku pun bukanlah hebat...Tapi hati aku ni keras macam batu...sebab...sebab...atas sebab-sebab yang tak dapat di nyatakan dengan jelas kat sini, hati aku mati sungguh untuk lelaki...dan jangan cakap aku suka jadi macam ni...Tak...it's scary me also!!!

Petang tadi aku dapat lagi mesej dari dia...

It's okay, MP..i already understand about malay girl, they are so many malay women than men, so that why lah ramai perempuan melayu yang tak nikah, mungkin jugak salah satu punca masalah sosial dalam negara kita. Saya dah cari orang indonesia dan dah jumpa pun. Jangan cakap ramai lagi orang Malaysia pasal apa nak pilih orang indonesia pulak. Sebab perempuan melayu malaysia kebanyakannya susah nak paham, memilih dan banyak karenah.


Okay, fine Mr S..good for you. I don't mind at all...Kalau kau dah jumpa jodoh kau dengan orang Indonesia ke dengan orang Vietnam ke, terpulanglah...Baguslah...tak perlu lah aku rasa bersalah lagi. Itu maknanya dia lah jodoh kau, sebab tu lah kau susah gila nak cairkan hati aku...sebab dia dah jodoh kau...Faham tak!!

So, I hope kisah kita habis takat ni je, Aku harap pasni aku memang btul-betul dengar kau akan kahwin dengan perempuan Indonesia tu...She's may created for you...I just not find my man yet, but I know he will be somewhere... I'm SORRY, i have to lie to you that i already have someone. It's just for y0ur sake...dan untuk menghilangkan perasaan bersalah aku...

Pasal kau dok kutuk-kutuk perempuan melayu tu, pity of you...you just cannot accept what happen it is , so sebab tu lah kau dok kutuk-kutuk perempuan melayu tanpa sedar, kakak kau, mak kau, anak sedara kau, dorang pun perempuan melayu...0k fine, maybe dorang lagi better dari 'perempuan melayu'...makna kata kat situ...'perempuan melayu' yang kau maksudkan tu just another group of them.. oh, aku pun dalam grup yang sama cam 'perempuan melayu' tu ke?

One day only, just one day you meet me and we are friend in one month, make no sense lah...so kau ingat kau da cukup kumpul fakta pasal aku...okay fine...i understand you...okay, malas nak cakap banyak-banyak...i just disappointed with malay guy also..selalu buat kesimpulan tanpa berfikir panjang, asal kecewa...terus kuar statement yang macam bagus jer...

okay fine...kita FAIR kat sini...just keep hoorayyy with your good news....i'm happy for y0u....h00rayyyyyhhhh!!!!

















Tuesday, 8 November 2011

THINKING....

Assalamualaikum...





Lately i was thinking....and still thinking...ermm..this 'lately' means that since this year...arghh...it's still 2011 after all...(pehal??..pang!!)



I was thinking about this person, a close person to me..a friend, chinguu...she was in love...deep in love...but i think her love make her soo different now....her love change her so much....and i don't really know her since that...i;m not jealous of her...not event a bit...chongmal!!but i feel afraid...because...her love make her become worse, mess...until i was wondering...is that love???...arghhhh....chongmal!!!


HUUH.....i was feel so weird about her....she is seem to be enchanted by a demon...(hayakk!! too much emotion in here)...

But, YES, SHE is... 0h...come 0n...people may think that it was a normal...ya lorr...you are in love, so that's why you are being enchanted, that's normal... (but with a demon, okay)...

EhEM...tukar lidah...

Sejak ktorang sambung our degree kat sini...ktorang betul-betul dah berubah... i was brand new...( i hope) buku lama memang aku dah buang jauh-jauh...sekarang aku dah bukak buku baru...then aku tak pasti...adakah sekarang ni bermakna aku jugak dah buang kawan aku yang ni dari hidup aku atau adakah dia yang dah buang aku dari hidup dia, atau adakah kami sama-sama dah buang antara satu sama lain...after all...we both are change now...

0kay, berbalik pada kisah cinta kawan aku ni. they are really mess...she and her fiancee...i don't know...in the end, what they are try looking for?? everyone...everyone of us..our college mate....we are confused, the atmosphere was depressed when see both of them...the lecturer, the people...aren't they feel ashamed...and hey, girl...are you stupid??

That guy, we're see he was 'so in l0ve' with her..everyday he come to our college and pretending to be a student and give her daily surprises, SLAP, LOSE HIS TEMPER ON her IN FRONT OF OTHERS, DRAG HER DOWNSTAIRS HUSHLY, SLAP HER IN FRONT OF HER LECTURER...just because she is being happy with her friend, having normal chat with girlfriend then laugh while waiting for the class start...and this demon of hell guy attack her like a crazy person....it doesn't make a sense at all...arghhh.... i must be crazy to see them.

I'M sorry to say this...she is like a stupid person now...di tampar, di tolak kepala, di maki, di hamun depan orang ramai dalam fakulti, dan dia hanya tunduk, sambil kesat-kesat air mata...hey, perempuan kau ade hak nak melawan, kau sedar tak. Dia dah melampau! all these was told by my friend, and they themselves have no gut to prevent her from being humilatated by this hell guy....ARGHH....aku tau aku memang dah benci giler dengan lelaki ni, sebab aku pernah kena

"hey, kau pe hal nak campur, dia tunang aku, kau nak campur pe hal, aku dah lama tak puas hati dengan kau" 


kuang ajaq punya jantan..kau ingat kau tu tunang paling hebat bila dapat tundukkan perempuan kau jadi macam tuh... bodoh...kau bukan lelaki la bangsat!!

0f c0urse lah aku tak cakap macam tu depan dia, sekali aku kena lempang jatuh tingkat 4 mau mati katak aku kat situ...yup..masa tu kitorang kat tingkat 4, lepas habis kelas bahasa and 0f c0urse la dia ader kat situ sebab nak stalk tunang dia, sama ada meja tunang dia duduk tu sebelah ngan budak lelaki ke tak, walaupun even ader space sekangkang kera kat tengah2...it was arghhh...a big depression to his soul...jiwa kacau!!! crazy person...is he is real in mental problem now!! i guess it so!

And for her....I don't know what to do again. i lose my strength to advise her. When i preach on her, what i get back is..
"yes, i know"
"yes, i know"
"yes, i know"
"yes, i know"
"yes, i know"
"yes, i know"

WhAT the heck of she knows actually, i was wondering? and makes me little crazy as well...i got a crazy virus when i talk to her,...arghhh.... i didn't ask her if she know it or not...you are getting too much my friend...

Yeah..sejak dorang tunang, hubungan aku dengan kawan aku yang ni pun dah tak berapa ngam...dan untuk certain-certain thing aku banyak bertelagah dengan dia, bagi aku pemikiran dia sekarang ni sangat-sangat pelik..dia boleh komen benda-benda yang tak masuk akal and aku dah tak begitu into with her joke...so, pity of her.. aku tahu aku pun dah banyak berubah...sejak aku menjauhkan diri dari dia, aku jadi more happy...i'm s0rry...but i have to admit it! mungkin tu antara sebab-sebab aku dah berubah....and i'm happy to be al0ne...hahaha...but of c0urse i have s0 many friend...cuma terkadang tu...aku suka curi peluang untuk menyendiri...and what i f0und is, it was awes0me!!! give me m0re calmness and space t0 think pr0perly...real awes0me!!

Dan dia fikir aku dah tak nak kawan dengan dia...hahaha...it was so childish to think that...aku tak sangka masih wujud lagi ayat macam tu..tapi aku tau, dia cakap macam tu because she was lonely...yeah... i know...i'll try to understand...but everytime i want to her, or hanging with her, it will end up with....


"hello...0wh...saya tengah borak-borak dengan *****. oh there, oh this...0h yeah, oh really...." and then i'm getting bored....because i kn0w she will talk till the end 0f the w0rld with her fiancee. s0. i just...0kay...fine...let me find another interesting thing to do...it's better for me, since i want to hang with y0u because y0u are feeling i was far form y0u and lastly i was end up t0 be like a 'tugu'...0kay..that;s fine!

Am i selfish? hang out with my classmate and having so much enjoyable and memorable moment but she was end up in her bedroom and having phone call with her fiancee all day l0ng??? aku cuba nak ajak dia, tapi aku tau last sekali mesti dia cakap
"ermmm...nanti aku fkir dulu" and...dan aku tunggu punya tunggu dah berjanggut pun dia tak cakap pape, nak pergi ke tak...such a big decision...0kay girl...i have s0 much patience 0n y0u! and it's g0ing reached the limit...i'm s0rry if i say...i'm in my 0wn w0rld and y0u are in y0ur w0rld, we are separate n0w!!but i will always keep watching 0n y0u...y0u can still c0unt 0n me, if any matters 0ccured...just d0n't challenge my limit...i'm n0t s0 g00d friend after all...i just can be there if y0u need my help...




P/S: aku pernah tanya kawan aku, berdosa tak kalau aku musnah kan hubungan dorang....harharhar...dan kawan aku cakap...wajib di musnahkan...tapi sampai sekarang aku tak buat pun...aku and kawan-kawan yang lain cuma buat apa yang patut jer, t0ld her sister and until n0w tak de respon apa2 pun...but i h0pe everything g0nna be 0kay after this aidil adha...tapi aku tak pasti 0kay yang macam mana.....just pray f0r it!

Sunday, 30 October 2011

STREsss!!

Assalamualaikum...!!!

0kay, fine...i admit that i was stress after all..For the second time, my proposal almost rejected....wuhuuuuu....
but wait!!! ALMOST???

Ya lorrr...masa second time propose tu, harap jugak yang my first tajuk proposal yang di approve kan...tp lalalalalalala...yang the last tajuk lak yang di approve kan....'terbaik ahhhhhh'....

Pulak tu, tajuk dia agak berat jugak...DELAY IN HIGHWAY CONSTRUCTION....adakah wujud project highway yang delay??? 0kay, fine...mungkin ilmu aku pasal project delay ni belum cukup lagi...s0 aku kena find 0ut lah dia punya c0ntact pers0n dan segala bagai...

0KAY....i terima seadanya....(gedik k0t walaupun agak stress di sini...PANG!!)

---------after all be p0sitive ye Mp---------

Hmmmm...once again!!

Dalam rasa stress and keciwa aku punya proposal di reject...datang ramai hamba Allah yang nak membantu...

AWES0ME kan!!!

Yahh.....ALLAH MEMANG HEBAT...ALHAMDULILLAH....

0WH....terlupa pulak....tajuk DELAY IN HIGHWAY CONSTRUCTION tu kawan aku yang bagi...tajuk dia dah approved, s0 tajuk lebih dia bagi kat aku...dannnnn....TAJUK YANG DIA BAGI KAT AKU JUGAK YANG LEPAS.....thankssss. my friend DYT...

CUBA bayangkan, aku bawak 4 tajuk nak gi propose kat panel...tajuk last skali tuh, tajuk yang DYT bagi kat aku masa last minute aku nak gi jumpa panel...tajuk tu jugak aku letak yang paling lastttt sekali....sebab most probably aku tak nak pun tajuk tu sangat..sekadar sebagai back up jer...tp last-last tajuk yang aku tak nak tu lah yang aku dapat...hmmmm...

Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)


BETUL TU....BOLEH JADI INI YANG TERBAIK UNTUK AKU....


Dan to my surpriSE...masa aku tengah tulis citer ni...tiba-tiba....

TUT TUT....mesej masuk...

 Nak present hari apa? nanti kalau wani dapat lagi tajuk lain dari kawan-kawan yang panel lain, Wani bagi lagi, k


Wani ni kawan aku dari panel yang sama masa viva hari tu...first time kenal and borak-borak mesra masa hari viva tuh..padahal sebelum nih kalau jumpa kat tengah jalan, kita0rang buat tak tahu je...ya l0rr...just kenal-kenal dia gitu-gitu je pun sebab satu c0urse tapi kelas lain-lain...pernah jugak kelas kit0rg gabung...tapi tak pernah borak-borak and tegur pun...lau jumpa dalam kelas pun just senyum, dngar lecture then blahh...

Tapi it was AWESOME again...aku tak minta pun dia tolong sampai macam tu, tapi ALLAH SANGAT HEBAT...dia sentiasa hadirkan hambanya untuk menolong hambanya yang lain yang dalam kesusahan...DAN buat aku terfikir lagi....mampukah aku juga membantu kawan-kawan aku kalau dorang dalam kesusahan jugak?
 I WISH I ALSO CAN BE 0NE 0F THEM YANG AKAN BANTU KAWAN-KAWAN YANG DALAM KESUSAHAN...AMIN..

Saturday, 22 October 2011

Viva Proposal Yang Indah....

     ASSALAMMUALAIKUM......


S0B----S0B...!! TERharu....pr0posal aku semuanya.....seperti gambar di atas...semuanya di REJECT....HUwaAAAA...T_T.....

Alasannyer....tajuk-tajuk aku kebanyakannya ALMOST sama dengan senior-senior lepas...

Agak kecewa...tAPI masih mampU TERSENYUM....=)

GILAkkkk....herRK!!

yup....SERIOUsLY agak kecewa....

Tapi hari viva tu aku tetap anggap hari yang paling indah...kecewa aku tak de lah sampai jadi down gila...

Sebab apa...sebab kedua-kedua panel aku tu sangat-sangat lah memberikan sokongan....

Aku tak tahu lah macam mana agaknya mimik muka aku time tu....tapi aku memang suka wat mimik muka yang kiut (0wh...sila muntah)...

Bila aku kecewa, aut0matically muka aku berubah jadi macam nak nangis, tapi sebenarnya aku tak dek langsung pun perasaan nak nangis tu...ianya hanya expression muka secara ot0matik jadi cam nak nangis...


s0 panel aku dua 0rang tu  PM A. dan PUAN S. cepat-cepat f0kus kat muka aku sambil cakap...

"EH....awak janganlah nangis, tajuk kena reject bukan bermakna berakhirnya dunia ni suda (kahkahkahkah...saje translate ikut melayu, agak skema jgk bunyinya, kuikuikui....)...

Aku dalam hati lak ' PEHAL lak...bila masa plak aku nak nangis'...muka dorang masa tu macam risau giler kalau-kalau aku nak nangis. Tapi lepas tu aku gelak jer...


Yang PR0F. MADYA A. plak cakap "Awak jangan sedih, kalau awak sedih kami pun sedih"
0h! s000000.....sweetttttttt!!!!!


0ui, m0nsieur et madame.... YES, sir and madam!! because both 0f y0u said that, i w0n't be said....

TRES BIEN MERCI....THANK Y0U VERY MUCH!!

IT GIVES ME M0RE STRENGTH T0 D0 BETTER f0r thE NEXT PR0P0SALS....

PERISTIWA ni buat aku berfikir.....

Rupanya di sebalik kesedihan dan ketakutan yang kita lalui....rupanya ALLAH S.W.T gantikan dengan hikmah KEMANISAN yang lebih kekal lama.

Macam yang aku lalui tu, ketakutan, kesedihan dan kekecewaan tu sebenarnya hanya sementara, apa yang terjadi lepas tu bila kedua-dua panel aku tu begitu memberikan sokongan, kata-kata dorang yang lembut dan memberikan ketenangan buatkan aku rasa sangat selesa dan tak takut dengan kesilapan (kesilapan yang membina jer, 0kay!).

Apa yang aku dapat selepas tu adalah KEKUATAN...kekuatan untuk terus bangun dari kesilapan.

Hmmm....yang penting...kita kena bersangka baik dengan Allah. Aku bukanlah manusia yang begitu sempurna. Aku masih manusia yang belum cukup ilmu, lebih-lebih lagi ilmu agama...

Tapi peristiwa ni mengajarkan aku sesuatu...AKU  HARUS JADI 0RANG YANG BERSYUKUR!!

Lepas keluar jer dari bilik panel, aku tak rasa sedih. Walaupun kawan aku Ain DAH LULUS tajuk pr0posal dia, tp Allah hadirkan dia pula yang setia tunggu aku kat depan bilik panel walaupun dia dah keluar awal lagi.

Dan dia pun beria-ria bagi aku tajuk dia yang lebih untuk aku propose lagi minggu depan, THANKS AIN....
Dan THANKS a l0t jugak untuk YANA, sebab tajuk dia pun dah lulus, dan dia bagi tajuk lebih kat aku. Aku dapat 3 tajuk sudaa!!! Ain bagi 2 tajuk, Yana bagi 1 tajuk.....ALHAMDULILLAH...

CHINGGU YAAA!!! KUMAW0.....

Benda ni nampak cam lekeh jer, nampak cam....alah...small matter jer....takkan la setakat P.M. dan Puan bagi support and lepas tu kawan-kawan kau bagi tajuk dorang yang lebih pun kau nak kecoh segala bagai...

Tapi sebenarnya...tanpa kita sedar...kurniaan Allah yang macam ni lah yang akan bagi kita kekuatan yang paling SUPER!! YEAH!!!

Ce cuba kalau....:


"EH, awak ni buta huruf ker, dah terang-terang tajuk awak ni nak sama dengan senior2 awak, yang sengal sangat ambik tajuk ni jugak pehal, tak cukup belajar tadika lagi ke?" P.M A

"PERGH....dunia ni memang dah nak berakhir lah awak tau tak bila tajuk awak kena reject. Awak cari lah tajuk kat lubang mana pun, jangan harap awak akan jumpa...baik awak balik kampung jer" PUAN S.


"S0RI ah...aku tak leh lah nak bagi tajuk aku nih kat kau. Kot2 aku rasa macam malas nak buat tajuk yang PROF dah approve tu, aku wat lah tajuk yang lebih ni pulak. Kau pun tau kan, aku ni cepat boring! Well, y0u kn0w me" AIN

"APA? tajuk kau kena reject dan kau nak mintak tajuk aku? 0MG.....please...seminggu aku tak tido, semata-mata aku nak siapkan tajuk2 aku ni, kau senang-senang jer nak mintak. Hmmm...lagipun aku dah janji dengan 
MAT SAJA tu nak bagi kat dia...kesian dia pun kena reject!! YANA

--kiter tuko hijau sekali sekala, ayat yang bikin hati panas kita kasi reda sama kaler hijau----


PERGHHH....aku tahu imaginasi aku terlalu tinggi.....kuikuikui~~~

Rasa macam nak bagi pelempang jer kat kawan-kawan aku tuh kalau d0rang buat macam tu. Nasib baik dorang bukan jenis macam tu....


AL0RS..SO, APA YANG PENTING!!!

DIRI NIH KENA LAH BELAJAR UNTUK BERSYUKUR EVEN BENDA TU NMPAK CAM LEKEH AND TADA PAPE HAL LAH

DIRI NIH JUGAK KENA LAH BELAJAR DAN TERUS BELAJAR BERSANGKA BAIK KEPADA ALLAH S.W.T


------------SETIAP UJIAN ITU ADA HIKMAHNYA--------------

-----------SETIAP KESAKITAN ITU ADA NIKMATNYA-----------

s000.....apa yang penting..........!!! Sentiasa cari kekuatan dengan cara yang berhemah....

ASSALAMMUALAIKUM.....

Sunday, 16 October 2011

Sugar

I need sugar...
I can't think properly right now....


sugar....


oh my sugar!!!
pang!!!

okay dah sedar...
hmmm...sejak dah tau tarikh untuk hantar proposal..otak jadi agak hang...hang ke tempat-tempat yang tak sepatutnya..hang ke you tube,hang ke korean drama, wuhuuu....hang gi dengar lagu DBSK yand dah berzaman orang minat, aku baru nak minat. Pergi ke perjumpaan Korean Club. Download citer, tv show, gameshow GROUP KOREA!!!

ARGHHHH....!!!!

Kenapa kah aku buat benda-benda tu semua nih???

Wake up! Wake UP, mP!!


PANG! PANG! PANG!

S0B...S0B...


Tapi kan, menyesal sekarang lebih baik menyesal di kemudian hari..
Walaupun kemudian hari tu lambat lagi, haishhh...hari jumaat ni jer weh...sedor, sedor!!
Tapi (Tapi lagi, banyak beno alasan!!)

s0b---s0b---dengar la dulu aku nak cakap neh!!

Tapi...better menyesal sekarang!!
0kay, xterlambat nak bukak buku baru <___> (emotication apa aku buat nih??)

Tak perlu tunggu ESOK yea mP!

sEKARANg da pukul 3.15 PM

MASIH boleh bukak buku baru untuk saat dan minit yang seterusnya!!!


YANG PENTING APA???

BE positiFFFFF!!! 0YEAHHHH...FIGHTING!!!

0KAY...HORMON SEMangat dah maKIN MENINGKAT!!!

BEFORE ianya MENURUN baik aku CH0W DULU!!!


LARIKKKKK!!!!!!

Sunday, 2 October 2011

Dia Benci Aku?

Aku gembira kami boleh berkenalan dan jadi kawan yang baik. Ke mana sahaja pergi mesti selalu happy. Gembira sangat-sangat tak tahu nak cakap macam mana lagi dah. Tapi satu hari kami singgah kat satu kedai ni bersama-sama kawan-kawan yang lain. Entah apa yang pakcik dan makcik kedai tu cakap yang buat kami sangat-sangat gembira dan tak habis-habis tergelak. Muka kami semua masa tu tak lekang dengan senyuman dan tertawa. Dia yang berdiri sebelah aku juga turut sama tergelak besar.

Tapi tiba-tiba sahaja dia pegang dada dia dan aku terkejut bila tengok dia mula sesak nafas. Dia cuba keluarkan sesuatu dari poket dia lalu dia rebah ke tanah. Aku terkejut besar. Aku yang berdiri di sebelah dia cepat-cepat memegangnya dan dia menghulurkan satu botol kecik yang kosong. UBAT??
Aku yang sejak mula telah panik, bertambah panik.

"Ubat awak dah habis ni" kawan-kawan yang lain juga panik. Tapi aku terlebih dahulu mengambil botol ubat yang kosong dan terus berlari mahu ke klinik berdekatan. Aku melintas jalan raya yang sedang sibuk. Aku hampir-hampir di langgar kereta, tapi fikiran aku masa tu tak fikir pun pasal bahaya ni, aku terus melintas jalan walaupun bunyi hon bertalu-talu seolah-olah memaki aku yang otak dah letak kat mana masa tu.

Sesampai saja kat klinik aku cepat-cepat paksa doktor dan pembantu klinik di situ sediakan ubat yang sama seperti label pada botol kosong itu. Dalam masa yang sama aku semakin risau. Macam mana lah keadaan dia kat sana. Mintak-minta dia tak de pape Ya Allah.....

Setelah aku dapatkan ubat itu, aku segera keluar dari klinik itu. Aku cepat-cepat berjalan sebelum aku terdengar satu suara yang aku kenal memanggil aku.

Aku ternampak dia dan seorang kawan perempuan kami bersandar pada kereta yang di parking berdekatan dengan klinik. Aku terhenti. Seolah-olah tak percaya dia ada kat situ dalam keadaan sihat walafiat. Dan dia sedang tertawa bersama-sama kawan perempuan kami di sisi kereta sambil memeluk tubuh.

"Hahahaha...laju betul dia ni berlari tadi" Dia mengejek aku. Tangan aku yang kejap memegang botol ubat tadi menjadi longlai. Mereka main-mainkan aku kah? Kenapa? Adakah sikap aku tadi sangat sangat lucu? Aku masih memandang mereka dengan perasaan yang sangat-sangat kecewa. Tanpa berkata apa-apa aku berlalu dari situ dengan sebak.


Dia memandang aku pergi. Ketawa nya mati di situ. Kawan perempuan memandang dia. Dia mahu mengejar aku tapi kawan perempuan kami menahannya supaya tidak pergi.

Ah, bodoh!!!!Bodoh gila!!!kenapalah aku boleh percaya yang dia sakit tadi. Kenapa aku beria-ria nak selamatkan dia. Kalau aku kena langgar kereta tadi bukankah sia-sia je, dah la aku ni clumsy gila!!!Benci!Benci!Benci!!!!


Dushhhhhh....Hayakkkkk...

Adehhhh....sob sob sob....cis aku mimpi lagi!!!!???? Arghhh...dah kali ke berapa aku mimpi pasal dia ni lagi. Nasib baik tu semua hanya mimpi je. Kalau betul-betul tak ke malu gila kot. Aduhhhh....sorry again!!Saya mimpikan awak lagi!Tak terniat pun. Adakah saya betul-betul sukakan awak?Saya sendiri pun tak tahu. Saya tak tahu saya sangat-sangat sukakan awak atau suka saya kat awak tak lebih atau tak kurang. Saya betul-betul tak pasti. Tapi berdasarkan hati saya yang masih keras macam batu ni, saya rasa saya masih di dalam kategori ke dua. Saya still sukakan awak...tak lebih dan tak kurang!!Yeah...dan saya tahu yang hati saya masih lagi hidup.

Tapi saya tak faham yang last part tu, awak nak kejar saya? Hmmmm...adakah di alam realiti saya harap awak jugak sukakan saya? Harap-harap saya tak berfikir macam tu!Sebab saya tak suka berharap, 0kay!! Cukuplah yang saya tahu saya sukakan awak!
 I WAS ALREADY HAPPY TO HEAR THAT MY HEART STILL ALIVE.....;)

Friday, 30 September 2011

Hidup Semula

Kepada kamooo.....

I'm sorry....
i'm so sorry....
Saya tak berniat pun nak mimpi pasal awak
Saya tak berniat jugak nak mimpi pasal awak lagi
Arghhh....
Satu hari tu saya dan kawan saya bersama dengan tunang dia
Kami mahu pulang ke kampung.
Tunang dia drive laju gilaaaaaaaaaaaaaaa.....
Kawan aku ni selamba gila jugaaaaaaaaakkk, tak seriau langsung...sama ada berlagak tenang ke atau memang dah sangat-sangat biasa dengan style tunang dia bawak kereta....tah aku tak tahu, aku tak pedulikkkkk....
Yang aku tahu, aku yang dok kat belakang tu dah rasa macam mungkin inilah malam terakhir aku kat muka bumi ini....sadis rasa....semua wajah-wajah orang tersayang dah terbayang gila-gila...nak nangis tapi air mata langsung tak boleh keluar...
dah berapa kali bagitahu, bawak sl0w slow sket, aku ni dah la pemabuk tahap gila...dan masa tu juga rasa macam nak mati, nauzubillah....
Dan setelah hampir 8 jam mengharungi malam yang penuh dengan liku-liku maut....akhirnya aku sampai di rumah dengan selamat....ALHAMDULILLAH.....
Bila sampai je rumah, macam-macam benda yang aku fikir, aku rasa nak balik ke universiti nanti aku nak balik dengan bas. INSYAALLAH....lebih selamat, TAPI memandangkan masa yang singkat untuk aku beli tiket terpaksa lah aku menempah maut sekali lagi, Balik bersama-sama dengan dorang lagikkkk...
S0, sebelum hari aku balik semula ke universiti, pada malam nya aku sempat bermimpi...
Ada sorang budak lelaki dan sorang pakcik ni, sungguh-sungguh dia cuba tenangkan aku....aku tak ingat dia cakap apa, tapi dari gaya dia bercakap dengan aku secara bersungguh-sungguh tu, dia seolah-olah cuba beritahu aku, jangan takut...InsyaAllah tak dek perkara buruk yang akan berlaku, dan InsyaAllah...ajal aku belum sampai lagi....dan budak lelaki yang duduk di sebelah aku dengan wajah yang sangat-sangat tenang dan hanya berdiam diri pula, hanya setia berada di sisi aku, seolah-olah mengiyakan apa yang pakcik tu cakap.....
Sungguh serious....mereka berdua betul-betul sedang beritahu aku supaya bertenang, dan membuatkan aku terharu...tapi aku tak kenal pakcik tu, yang aku kenal budak lelaki tu, aku kenal dia sangat-sangat....ermmmmmm...tak tak...aku tak kenal dia sangat2, tapi aku just kenal dia...dia budak laki yang aku suka...aku hanya suka dia...tak lebih...tak kurang...
ketenangan dia buat aku mahu percaya yang InsyaALLAH aku tak kan apa2...
Dan i'm sorry again...i was dreaming about you...
and again i was dreaming about him again..
i just wanna say sorry here, without he know it at all...of course he never know about it...
sorry sebab saya selalu curi-curi tengok kat awak...
sorry sebab saya mimpikan awak tanpa kebenaran (boleh ke macam ni?)
sorry sebab saya cepat-cepat pandang tempat lain bila awak mungkin rasa saya tgh stalk awak secara live (agaknyer la dia perasan, tp pernah, ya ya  pernah kat satu event kat dewan besar canselor saya stalk awak jelas-jelas, awak terperasan and tengok kat saya, tapi saya tak pandang tempat lain, saya terus tengok kat awak, and awak macam malu....wakakakkaka, tak sangka aku berani wat macam tu, tapi tu sem lepas, sem ni belom sempat lagi, tapi kita almost jadi satu group utk assingment ct, nasib baik xjadi, lau tak saya sure kelam kabut macam nak kena makan penyepak nanti)...and saya terus mimpi dan mimpi lagikkk...(aku selalu mimpi orang yang aku suka tapi tak semestinya dorang sukakan aku...kahkahkahkah...)

Maaf untuk semuanya...dan terima kasih jugak
Sebab bila saya jadi macam tu, saya baru sedar sesuatu
i.e rupa-rupanya HATI SAYA MASIH HIDUP.......;) (Tapi saya hanya suka kamu..tak lebih...dan tak kurang, tak pe kan? just let me hold this one, so that i know i still breathing....
KUMAWOMIDA

                                                                            ikhlas:
                                                                            cik nak kena makan penyepak...